Uradne mize

Na svetu je ogromno različnih vrst miz za namizni nogomet, praktično v vsaki državi se igra na svojih, dugačnih. Zmotno je to, kar misli večina “barskih  mojstrov”, da je FABI (fuzbal, ki je v Sloveniji prisoten v večini lokalov) edina prava miza, tista miza, kjer se res da igrati in pokazati svoj “talent”.

V času, ko se ukvarjamo z razvojem namiznega nogometa v Sloveniji in poskušamo to disciplino nekako približati športu, sem spoznal in igral na toliko različnih namiznih nogometih, da sem že izgubil štetje vseh. Vsaka miza ima svoje lastnosti, na njej se igra drugače … dovoljuje nekaj novega, nekaj drugačnega, kar jo naredi posebno.

Skupna lastnost uradnih miz, je ta, da so vse priznane s strani mednarodne zveze ITSF. Najverjetneje so morali proizvajalci kaj svojega “dodati”, da so v ta krog prišli, pa vendar morajo mize izpolnjevati določene pogoje, da se na njih lahko organizirajo mednarodna tekmovanja. Nekaj takih značilnosti je:

  • konična oblika spodnjega dela igralcev (boljša kontrola žogice),
  • gumijasta žogica (večji oprijem, možnost igranja novih tehnik),
  • premik golmana samo do konca gola in ne čez,
  • dimenzije mize,
  • dimenzije golov …

No, teh pogojev je najverjetneje kar veliko, vendar je najpomembnejša skupna lastnost teh miz prav ta, da se na njih lahko igra tehnična igra. Omogočajo visok nivo kontrole žogice in izvedbo podaj ter strelov, ki se jih na barskih mizah ne da izvesti in jih je večina videla samo preko youtoub-a ali pa na Eurosportu ter samo debelo gledala, rekoč: “kaj pa je to?”

Torej vsi nadobudneži, ki ste prerasli okvire lokala kjer se družite in tam nimate več nikogar za premagati ali pa vam je igranje klasičnega FABI-ja postalo dolgočasno, skrajni čas je, da se brez strahu odpravite in preizkusite katero izmed “pro” miz ter vidite kako se igra “zares”. Nova miza, nova tehnika, novi udarci so stvari, ki vas ne smejo odvrniti od priljubljenega hobija, zabave, temveč morajo biti samo motiv za naprej.

Na podstraneh si lahko ogledate opise posamičnih miz, narejene s strani naših tekmovalcev. Zavedajte se, da smo vsi nekoč v svojem lokal igrali FABI-ja in si mislili, da smo najboljši na svetu!

Uradne mize

Na njih se igrajo vsa večja tekmovanja (WCS, Masters, Pro Tour):

Leonhart

Leonhart

Leonhart

Tornado

Tornado

Tornado

Bonzini

Bonzini B90

Bonzini B90

Roberto Sport

Roberto Sport Revolution

Roberto Sport Revolution

Garlando

Garlando World Champion

Garlando World Champion

 

Ostale mize

Ulrich Sport Beast

Ullrich Sport Beast

Ullrich Sport Beast

Fireball

Fireball

Fireball

Rosengart

Rosengart

Rosengart

JX Sports Ninestar

JX Sports Ninestar