Bonzini

 

Bonzini B90

Bonzini B90

 

Rakcija, ko prvič vidiš posnetke igre na mizi Bonzini: “ Muahahahaha, lej te Francoze, ki igrajo na otroški mizi :D”

Reakcija, ko prvič vidiš mizo v živo: “Foooooook to je vse iz železa/jekla, pa sem mislil, da je vse plastik fantastik!”

Reakcija, ko prvič igraš na mizi: “Huh, to je pa res zajebano….kako zaboga naredim snejka?!”

Francoska verzija pro mize je nekaj, kar vse najprej vrže na rit. To je neka druga država, planet, galaksija, dimenzija itd.. Če si pa vzameš nekaj več časa in mizo spoznaš, brez predsodkov in z željo po zabavi, hitro ugotoviš, da je to miza kot vse ostale, ki se je je potrebno najprej naučiti in šele nato “profi igrati”. Tudi s plutovinasto žogico in z napol polomljenimi igralci je miza lahko zabavna, še posebej, če čakaš na letališču letalo, ki zamuja več ur (kot so ugotovili naši raprezentantje ;)). Torej, če slučajno se kdaj znajdete v Franciji na rogljičku in kavi, pa zagledate Bonzini mizo jo kar brez strahu preizkusite, zabava je zagotovljena 😉

V nadaljevanju navajamo nekaj prednosti in slabosti mize.

Za začetek, seveda, prednosti:

Nova dimenzija: Bonzini miza je nekaj posebnega. Ni podobna Fabiju, Roberto Sportu, Leonhartu ali katerikoli drugi mizi. Zaradi tega nudi čisto novo izkušnjo in mnogo izzivov, ki bodo zagotovo obogatili vašo namiznonogometno znanje.

Kontrola žogice: Kot pri vseh pro mizah je tudi na Bonziniju kontrola žogice odlična.

Stil igranja: Bonzini omogoča vse načine igranja. Miza je dobra tako za navdušence nad staro tehniko, kot tudi za navdušence nad pini in snejki.

Tehnična igra: predvsem zaradi dobrega oprijema ali gripa žogice moramo biti na Bonziniju posebaj pozorni na pravilno izvajanje vsakega strela ali podaje, v naspronem primeru se nam žogica trmasto zatakne pod igralca in je z nobeno močjo ne moremo spraviti proti golu.

Malo posrečenih golov: zaradi tehnične igre, majhnega gola in postavitve igralcev, je pri igri na Bonzini mizah faktor sreče precej manjši kot pri drugih, hitrejših, mizah.
Ni klančka ob plankah, kar omogoča odlične bank-shote, pa tudi zelo dobra wall pass in chip pass.

Slabosti Bonzinija pa so:

Grip in žogica: močan grip mize in mehka žogica kličejo po velikih težavah za vse, ki niso navajeni pro miz. Minili so časi steklene drsalice od Fabija in to je lahko marsikomu neprijetna izkušnja, ki pa se jo dokaj preprosto lahko odpravi le z malo treninga 😉

Nova dimenzija: Tisti, ki že znate streljati snejke in pine se boste na Bonziniju srečali z veliko težavo, saj ne boste več znali izvajati svojih priljubljenih strelov. Potrebno bo veliko truda in prilagajanja, da boste ponovno zablesteli v vsem svojem sijaju 😉

Cena: Auch! To je to, če želite vse jeklene igralce in mizo, ki vam bo večno trajala in ne boste imeli z njo nikoli nikakršnih težav, boste morali veliko plačati 🙂 Cene pro mize so nekje nad 1.600,00 EUR, seveda pa je tukaj potrebno dodati še kakih par sto eur prevoza. Tako da miza ni poceni, je pa vredna vsakega centa.

Bonzini je Bonzini. Ali ga ljubiš ali sovražiš, vsekakor pa ne moreš iti mimo mize, ki je tako zapletena, da tudi največje mojstre “pro miz” lahko spremeni v začetnike 😉 Torej, če ste se po nekem čudnem slučaju znašli na svetovnem prvenstvu in ste do sedaj igrali le na Fabiju si izberite Bonzinija, zagotavljamo vam, da boste kompetitivni proti vsem, ki Bonzinija nimajo doma 😉

 

 

Napisal: Matej Vidergar