A liga 2024

Državna A-liga(organizator je ZNNS v sodelovanju s klubi po dogovoru)
Posamezno in dvojice(lahko igra kdorkoli)
3-4x ob sobotah
16.00 posamezno
20.00 dvojice
 
Igrajo vsi skupaj, moški ženske, juniorji, seniorji. Točke se nato delijo vsakemu v katero kategorijo spada. Torej na primer Eva Kogelnik doseže 5 mesto v posameznem in je najboljša ženska dobi točke za prvo mesto, Petra Hvala doseže 10 mesto med posamezniki in druga najboljša ženska dobi točke za drugo mesto med ženskami itd.
Začne se točno ob 16h z igranjem. Igra se swiss sistem, v trajanju 4 ur za posamezno in 3 ure za dvojice. Igra se na 2 dobljena seta do 5 brez gol razlike.
Točke se delijo po končnem doseženem mestu. Za podrobnosti bo izdelana tabela točkovanja, ki bo objavljena v kratkem.
Zmagovalci po kategorijah prejmejo medalje.
Igra se na ITSF OFFICIAL mizah.
 
Prijavnina:
5€ posamezno
5€ dvojice
5€ stroški organizacije
Juniorji imajo nastop zastonj.
Ves denar od prijavnin gre v skupen denarni sklad za reprezentanco. Iz tega fonda se plačajo še pokali za državno prvenstvo in medalje za turnirje A-lige. Denarnih nagrad na ligi ni. 
Stroški organizacije se porabijo za organizacijo turnirja, sodnike in ostale stroške.
Lestvica se vodi posamezno, dvojice in kombinirano. 
Na državno prvenstvo v moški kategoriji se uvrsti najboljših 12 dvojic in 20 posameznikov iz tekoče lestvice ZNNS(posamezno,dvojice), na katero se štejejo do DP organizirirani turnirji: Turnirji A-lige, Masters in PRO tour v organizaciji ZNNS. V ostalih disciplinah ni omejitve.
Pri dvojicah je sistem takšen da prvih dvanajst na lestvici izbere partnerja za dp. Točke se  jima nato seštejejo in ta seštevek potem šteje za top seed. V kolikor nekdo od teh 12 izbere nekoga ki je pravtako med dvanajst najboljših dobi možnost nastopa 13. na lestvici in tako naprej. Ni potrebno da nekdo igra vso sezono z istim partnerjem.
Moški posemezno in dvojice se igra repasaž sistem. Zmagovalna stran best of 5, poraženska stran best of 3.
Za neuvrščene je prijavnina na DP 150€ posamezno in 150€ dvojice.
Igra se na Leonhart mizah.
 
Reprezentanca
V reprezentanco za SP 2025 se uvrsti 6 najboljših posameznikov in posameznic iz lestvice za sezono 2024, in sicer iz kombinirane lestvice. 3 dodatne posameznike/ce izbere selektor.
Lestvica se imenuje Road to Worlcup, in bo v prihodnje seštevek sezon med Svetovnimi prvenstvi.