Štajerska liga

Člani Športnega društva (ŠD) Jejž iz Sv. Ane zadnja tri leta zelo aktivno skrbijo za promocijo namiznega nogometa – poskušajo ga približati širši javnosti in v svoje vrste privabiti čim več igralcev. Ste vedeli, da je namizni nogomet kot šport uradno prepoznan s strani Olimpijskega komiteja Slovenije in da se organizirajo tudi evropska in svetovna prvenstva? Nič čudnega torej, da se je predsednik ŠD Jejž Matej Kocbek odločil izpeljati še Štajersko ligo namiznega nogometa. Otvorili so jo novembra 2023.

»V ligo so se lahko prijavili vsi ljubitelji namiznega nogometa. Vsako ekipo sestavlja vsaj šest igralcev, ki zastopajo lokal, v katerem igrajo namizni nogomet. Ekipa je razdeljena na dve dvojici in dva posameznika, ki igrata ena na ena s posameznikoma iz nasprotne ekipe. Sistem igranja je zelo zanimiv, saj vsak igra proti vsakemu. Naš glavni namen je družbeno in družabno dogajanje, bomo pa najboljšim ekipam seveda podelili tudi pokale in lepe nagrade,« sistem tekmovanja opiše organizator.

Letos kot omenjeno tekmujejo štiri ekipe, in sicer ŠD Jejž iz Sv. Ane, ekipa Center Caffe iz Lenarta, ekipa Bar Ring iz Ptuja in ekipa Bar Žabica iz Gabernika.