Zaključek Obalne lige 2013

Posted on 3. June, 2013

Pa smo ga dočakali! Veliki finale Obalne lige v namiznem nogometu 2013 je v soboto kot najboljšo ekipo drugo leto zapored ustoličil Boškarine sz Betole iz Betole na Giru pri Šmarjah!

Sklepni dogodek, final four lige je tokrat gostil Izolski Hangar bar. V prvem polfinalu sta se pomerili ekipi S5 Mašin, prvouvrščenih po rednem delu, in Boškarinov, ki celotno sezono niso našli prave forme. Boškarini so z agresivno igro hitro povedli in vodstva niso vse do konca izpustili iz rok. Končni izzid 22:15 pove dovolj o razmerju moči na igrišču. Veliko bolj napet je bil drugi polfinale med škofijskimi Playersi in domačim Hangar team-om. Škofjoti so z dobro igro vseskozi držali vodstvo in po četrtem setu vodili z izzidom 16:10. Nato je sledil skorajda čudežen preobrat. Z delnima izzidoma 4:0 in 4:1 v zadnjih dveh setih so Izolani rešili tekmo in se uvrstili v veliki finale. Odločilni gol so dosegli vsega 20 sekund pred koncem.

Tekmo za tretje mesto so z lahkoto osvojile koprske S5 Mašine s končnim izzidom 28:12. Razočaranje ob polfinalem porazu je Škofjotom očitno pustilo preveliko rano. V finalu se je pred polnimi tribunami odvijala prava neverjetna borba, kot se za tako tekmo tudi spodobi. Ekipi sta se vseskozi izmenjevali v vodstvu. Ko so domačini v petem setu povedli s štirimi goli prednosti, je že vse kazalo na veliko slavje. Boškarini se s tem niso strinjali in so si z zase značilno trmo najprej izborili izenačenje. Ko je že vse kazalo, da bodo finale odločili kazenski streli, je Dejan Kocjančič, najboljši igralec finalnega turnirja, 5 sekund pred koncem izboril strel in zadel za veliko zmago. Boškarini tako ostajajo na vrhu lige drugo leto zapored.

V All-stars tekmi je ekipa po izboru Andreja Rižnerja premagala ekipo Dejana Kocjančiča.

V ligi sedaj sledi poletni odmor in trgovanje z igralci, jeseni pa se pripravlja nova, še bolj spektakularna Obalna liga v namiznem nogometu 2014.

Končni vrstni red:
1. Boškarini sz Betole, Šmarje
2. Hangar team, Izola
3. S5 Mašine, Koper
4. Playersi, Škofije
5. – 6. Figeti, Šalara
5. – 6. Drink team, Žusterna

Najboljši igralec 2013: Rok Slokar

Najboljši strelec finala: Matej vidergar

Največji napredek 2013: Aleks Laginja

Najboljši novinec 2013: Jure Ferligoj

Zmagovalec streljanja penalov: Jani Korda

Rezultati celotne sezone in lestvice na strani lige

 

Foto: Gregor Zagoričnik

{AdmirorGallery}EkipneLige/Obala-foto/2013{/AdmirorGallery}