Začenja se nova sezona slovenskega namiznega nogometa

Posted on 18. February, 2012

Lokalna dogajanja so bila med zimskim časom v prioriteti, s prihodom pomladi, pa se začenja še ena sezona državnih tekmovanj namiznega nogometa v Sloveniji. Vrhunec bo, kot vselej, septembrsko državno prvenstvo, ki hkrati služi kot kvalifikacije za svetovno prvenstvo.

 

Za uvod v novo sezono bodo poskrbeli v Klubu Blisk, kjer bodo 24. 3. 2012 organizirali prvi Open turnir sezone. Turnir se bo odvijal v Baru pod lipo v Lukovici, kjer so že lani poskrbeli za odlično vzdušje. Več podrobnosti o samem turnirju bo znanih kmalu, vse pa boste izvedeli na naši spletni oziroma facebook strani. Turnir bo, kot vsi ostali Open turnirji, štel za slovensko jakostno lestvico.

V aprilu se začne nova sezona državne A-lige. Tekmovalci in tekmovalke se bodo med seboj pomerili po že znanem sistemu in samo najboljši se bodo po koncu serije treh turnirjev lahko veselili uvrstitve na državno prvenstvo.

Spored letošnje A-lige:

21. 4. 2012, Mini bar, Šempeter pri Celju, Roberto sport
19. 5. 2012, Kegelj bar, Kamnik, Garlando
25. 8. 2012, Splavar, Duplek pri Mariboru, Garlando

Vzporedno z A-ligo se bodo organizirali še ostali Open turnirji društev. Društva pa bodo preko regionalnih kvalifikacij določila še ostale udeležence državnega prvenstva.

Lani prvič preizkušena BAR liga, dopušča možnost nastopa na državnem prvenstvu tudi tekmovalcem, ki se še niso preizkusili na višjem nivoju.

Prvi vrhunec sezone se bo zgodil že julija, ko se bodo v Ankaranu pomerili najboljši svetovni tekmovalci. Že tradicionalni Slovenian Coast Masters na Obalo pripelje veliko mednarodnih zvezdnikov in vse najboljše slovenske igralce. Prijeten dogodek, ki združuje hudo tekmovalnost in visok ritem igre z umirjenim uživanjem v obmorskem turističnem naselju, je nekaj, kar noben slovenski ljubitelj namiznega nogometa ne sme zamuditi.