WCS Roberto sport 2012 – Poljska

Posted on 19. April, 2012

V četrtek 12.4.2012 se je Slovenska raprezentanca v namiznem nogometu, v zasedbi: Rok Slokar, Matej Vidergar, Jana Rožac, David Potrbin, Matevž Jeras in Tadej Breznik, odpravila na dolgo pot s kombijem na enega izmed največjih turnirjev v namiznem nogometu na svetu, in sicer WCS Roberto Sport v mestu Chorzow na Poljskem.

Pot je bila dolga in mnogotere nepričakovane ovire (med katerimi so bili Poljski policaji, ki niso razumeli da naši igralci gredo v »Čorzow«, pravilno se reče »Hožu«, enosmerne ulice, ki so vodile vedno pred isto trgovino, nevrisane ceste v Garmin napravi, ipd.) niso ustavile naših junaških raprezentantov. Po dest urni poti je slovenski kombi končno dospel v hotel. Naslednje jutro so se v čudoviti dvorani v mestu Chorzow začeli prvi boji za pokale in prestiž.

Prvi dan so bile na sporedu dvojice po kategorijah in raprezentančni boji. Naši tekmovalci so presenetili zlasti v ketegoriji pro, kjer sta Rok Slokar in Matej Vidergar nepričakovano osvojila odlično 5. mesto. Jana Rožac in Matevž Jeras sta bila v semi-pro kategoriji dobra 9., medtem ko sta David Potrbin in Tadej Breznik v rookie kategoriji zasedla solidno 17. mesto. Po napornih dvojicah so naši raprezentanti strnili svoje vrste in nastopili za Slovenijo v boju za eno izmed najprestižnejših lovorik, ki jih lahko osvojijo raprezentance držav v namiznem nogometu. Žal je za višjo uvrstitev tokrat zmanjkalo malo sreče, znanja in tudi reprezentantov, saj je ekipa Slovenije igrala brez enega člana (kar je pomenilo en poraz na srečanje brez boja). Doseženo 5. mesto je kljub vsemu še ena potrditev, da se v Sloveniji igra vrhunski namizni nogomet.

Naslednji dnevi so bili v znamenju Davida Potrbina v moških enojcah in naše državne prvakinje Jane Rožac, ki je s fanatično borbo dosegla izjemne rezultate tako v ženskih enojcah, kot tudi v dvojicah. David si je z veliko srčnostjo priboril odlično 17. mesto v moških enojcah. Jana pa je najprej v posamičnih bojih osvojila odlično 5. mesto. Janin trener Rok Slokar je po tekmi, ki jo je njegova varovanka izgubila proti Ekaterini Atanasovi (bodoči zmagovalki turnirja) izjavil: »Malo več volje do zmage in bolj trezna glava bi Jano zagotovo brez težav pripeljali v boj za sam vrh. Za naslednjič bomo več delali na njeni psihološki oz. mentalni igri in potem bo Jana svetovna prvakinja!«. Vzpodbudne besede trenerja so našo prvakinjo očitno dodatno motivirale in sledil je izjemen uspeh v ženskih dvojicah, kjer sta Jana in soigralka Josefine Weinrich (NEM) osvojili odlično drugo mesto! Uspeh, ki ga ženski slovenski namizni še ni doživel. Na odlične igre Davida in Jane so z veseljem nazdravili vsi slovenski raprezentanti s poljskim pivom.

V nedeljo se je naša utrujena raprezentanca odpravila ponovno na dolgo pot domov, ki je tokrat minila brez večjih incidentov. Še vedno polni bogatih izkušenj in zanimivih poljskih dogodivščin so se naši junaki podali na zaslužen počitek okrog 2. zjutraj. Reprezentanci in njenim članom se Zveza namiznega nogometa Slovenije zahvaljuje za odlične predstave na WCS Roberto Sport na Poljskem!

Vse uvsrstitve naših tekmovalcev:

–> OPEN SINGLES
17. David Potrbin
33. Tadej Breznik
33. Matevž Jeras
65. Matej Vidergar
65. Rok Slokar
–> PRO SINGLES
28. Rok Slokar
–> SEMIPRO SINGLES
9. Matevž Jeras
–> ROOKIE SINGLES
9. David Potrbin
17. Jana Rožac
17. Tadej Breznik
33. Matej Vidergar
–> WOMEN SINGLES
5. Jana Rožac
–> OPEN DOUBLES
33. Piotr Tarnawski (POL), Matevž Jeras
33. Rok Slokar, Matej Vidergar
67. David Potrbin, Tadej Breznik
–> PRO DOUBLES
5. Rok Slokar, Matej Vidergar
–> SEMIPRO DOUBLES
9. Matevž Jeras, Jana Rožac
–> ROOKIE DOUBLES
17. David Potrbin, Tadej Breznik
–> MIXED DOUBLES
9. Jana Rožac, Giugliano Bentivoglio (BEL)
–> WOMEN DOUBLES
2. Jana Rožac, Josefine Weinrich (NEM)

Vsi rezultati