Veliko navdušenje otrok

Posted on 29. January, 2011

V četrtek, 27.1.2011 je Zveza namiznega nogometa Slovenije v soorganizaciji Društva za razvijanje prostovoljnega dela iz Novega mesta priredila poučno – spoznavni turnirček v namiznem nogometu za priseljene otroke in mladostnike, ki s pomočjo društva spoznavajo naš jezik in kulturo.

V prostorih društva se je zbralo kar devet ekip mladih nadobudnežev, ki so širokih oči in odprtih ust opazovali strele in podaje Slovenskega državnega prvaka Simona Zormana, ko jih je le ta skušal poučiti nekaj malega o igri, predvsem pa zabavi, ki jo prinaša namizni nogomet. Simonovim vragolijam je sledil krajši turnir na Roberto Sport mizi, kjer so se vročekrvni igralci pomerili med seboj, zmaga pa je po pričakovanjih otrok odšla v roke zelo spretnima favoritoma, Hilviju in Ardionu. Za konec so se igre željni otroci pomerili še s Simonom Zormanom in Jano Rožac in si tako z dobro igro in dvema doseženima goloma na tekmo lahko priborili manjšo nagrado, ki jim je bila v velik ponos in, upajmo, spodbudo za nadanjnje igranje.

Tako se turnirja spominjajo nekateri udeleženci:
Men’ je bilo včeraj super. Zdaj znam kačji strel.’ (fant, 8 let)
Včeraj smo imeli turnir v nogometu, kjer sta nas obiskala prvaka Jana in Simon. Naučila sta nas, kako se igra in ob tem smo se imeli zelo lepo.’ (fant, 13 let)
Včeraj smo povabili na obisk državna prvaka Jano in Simona. Naučila sem se zelo veliko, najbolj všeč pa smo mi bili novi triki.’ (deklica, 13 let)

Sodeč po nasmejanih otroških obrazih in njihovih odzivih je bil turnir prava uspešnica in že se veselimo novega sodelovanja.

{AdmirorGallery}Sodelovanja/2011/DRPD{/AdmirorGallery}