V Linzu največji slovenski uspeh

Posted on 28. February, 2011

Na mednarodnem turnirju serije ITSF Masters Linzu, ki je potekal od petka 25. 2. do nedelje 27. 2. 2011 sta naša tekmovalca David Potrbin in Tadej Breznik osvojila peto mesto v odprtih dvojicah, kar je največji slovenski uspeh v namiznem nogometu do sedaj.

V treh dneh je bilo odigranih veliko različnih disciplin, tekmovalo pa je kar lepo število zelo uspešnih mednarodnih tekmovalcev. Celotna slovenska ekspedicija (z eno hrvatico vmes) je štela osem igralcev. David in Tadej sta odigrala turnir vrhunsko in poleg odlične uvrstitve v odprtih dvojicah, sta zmagala še Rookie dvojice. Disciplina, ki je očitno pisana na kožo slovenskim tekmovalcem, saj jo je dvakrat že osvojil Simon Zorman, ki pa tokrat ni smel tekmovati, saj ni več “začetnik”.

Simon Zorman in Erik Sabolič v dvojicah nista imela sreče z nasprotniki, tako da sta že v prvem kolu eliminacije naletela na ene favoritov, madžarsko dvojico David Detre in soigralec in jima po kar dobri predstavi morala priznati premoč s 3:1. Rok Slokar in Jaka Ptiček se ravno ne moreta pohvaliti z učinkovitostvjo, rezultat pa je bil temu primeren, izpad v kvalifikacijah. Jana Rožac in Marijana Luketič sta se skozi šivankino uho prebili skozi kvalifikacije in nato izpadli proti madžarski dvojici Tamas Csige in Tibor Jandi, ki je bila kasneje usodna tudi za Tadeja in Davida. V ženskih dvojicah sta dekleti odigrali solidno in po hudem boju obviseli na pragu polfinala, s 3:1 sta bili boljši Avstrijki Sandra Glatz in Sonja Miksch.

V posamični disciplini sta se še najbolje odrezala David in Tadej, ki sta na koncu osvojila 17. mesto. Jana je med ženskami morala priznati premoč Madžarki Evi Albok, ki jo je v kvalifikacijah sicer gladko premagala, v eliminaciji pa z rezultatom 3:2 izgubila.

VSI REZULTATI

Odprto posamično:
1. Kevin Hundstorfer
2. Dalibor Suvajac
3. Szilárd Schuszbauer
17. David Potrbin
17. Tadej Breznik
33. Simon Zorman
33. Jaka Ptiček
33. Erik Sabolič
65. Rok Slokar

Ženske posamično:
1. Verena Rohrer
2. Melissa Mosser
3. Marisa Kobler
9. Jana Rožac

Odprto dvojice:
1. Kevin Hundstorfer, Anton Skok
2. Szilart Schuszbauer, Zoltan Varga
3. Tibor Jandi, Tamas Csige
5. David Potrbin, Tadej Breznik
33. Jana Rožac, Marijana Luketič
33. Simon Zorman, Erik Sabolič
62. Rok Slokar, Jaka Ptiček

Ženske dvojice:

1. Verena Rohrer, Melissa Mosser
2. Silvie Vavrova, Pavlina Bartošova
3. Noemi Takacs, Eva Albok
5. Jana Rožac, Marijana Luketič

Rookie dvojice:
1. David Potrbin, Tadej Breznik
2. Michaela Brosenbauch, Michael Ghobrial
3. Noemi Takacs, Eva Albok
9. Rok Slokar, Jaka Ptiček

Mešane dvojice:
1. Kevin Hundstorfer, Melissa Mosser
2. Sandro Gruner, Marisa Kobler
3. Tibor Jandi, Noemi Takacs
17. Jana Rožac, Rok Slokar