Uspešen vikend slovenskih igralcev

Posted on 21. February, 2011

Po odličnih uvrstitvah na sobotni Cro-Slo ligi so slovenski namiznonogometaši pomešali štrene še Avstrijcem.

V nedeljo, 20. 2. 2011, so v nam bližnjem avstrijskem mestu Villah – Beljak po treh letih ”pavziranja” ponovno uspeli združiti nekaj koroških klubov in organizirati odličen turnir v namiznem nogometu na Garlando mizah. Slovenska odprava, sestavljena iz šestih igralcev, se je na turnir podala tako iz tekmovalnih kot iz prijateljskih vzgibov.

Turnir se je pričel z disciplino izžrebanih parov, v kateri so vsi naši igralci na nek način stiskali pesti za slovensko dvojico Erik SaboličBoštjan Toman. Na koncu sta zmagovalca postala prekaljena mačka z imenoma Rudolf Blumel in Manuel Muller, Simon Zorman je z lokalnim igralcem (ki je v obrambi dobro opravljal svoje delo) zasedel končno tretje mesto, Erik in Boštjan pa po močnem dvoboju končno četrto. Na izžrebane pare se je prijavilo 38 igralcev.

Izžrebanim parom je sledila disciplina odprte dvojice, na katero se je prijavilo 23 dvojic. Malo več kot polovica je bila tistih starih, izkušenih igralcev, lepo pa je bilo videti tudi kar zajetno število tistih, ki so sploh prvič zaigrali na kakšnem turnirju. Za favorita sta veljala Sayom Sornabiap in seveda Željko Mitrovič, pa vendar ju je po vrhunski igri izločila Slovenska dvojica v postavi Roman Kolopčič – Boštjan Toman. Žal pa to ni bilo dovolj za igranje naših dvojic v finalu v katerem sta ponovno nastopili avstrijski moštvi v postavah Rudolf Blumel – Manuel Muller in Thomas Stadler Željko Todorovič, zmagala sta slednja. Za tretje mesto pa ponovno slovenski obračun med dvojicama Klemen PšajdJaka Ptiček in Roman Klopčič – Boštjan Toman. Po hudem boju sta tretje mesto osvojila Roman in Boštjan. Vsem slovenskim igralcem še enkrat čestitke za dobro odigrane tekme. Bilo je zelo zanimivo, tudi poučno (predvsem naš najmlajši igralec, 15-letni Roman, se je lahko marsičesa naučil od Željka, organizatorja turnirja ). Eden izmed boljših turnirjev v zadnjem času se je končal ob enajsti uri zvečer, »nakar smo se še malo skupaj poveselili,« kot pravi Simon Zorman, »se v zasneženem Beljaku poslovili in odhiteli novim fuzbalskim dogodivščinam naproti.«

Rezultati:

DYP  – Izžrebani pari
1. mesto: Rudolf Blumel – Manuel Muller
2. mesto: Željko Mitrovič – (domačin 1)
3. mesto: Simon Zorman – (domačin2)
4. mesto: Boštjan Toman – Erik Sabolič

Odprto dvojice
1. mesto: Thomas Stadler – Željko Todorovič
2. mesto: Rudolf Blumel – Manuel Muller
3. mesto: Roman Klopčič – Boštjan Toman
4. mesto: Klemen Pšajd – Jaka Ptiček
5. mesto: Simon Zorman – Erik Sabolič