Slovenski reprezentanci je malo zmanjkalo

Posted on 11. January, 2011

reprezentaca nantes 2010

Slovenska reprezentanca se je že tretje leto zapored pomerila z elito na svetovnem prvenstvu v namiznem nogometu v Nantesu med 7. 1. in 9. 1. 2011. Po lanskoletni uvrstitvi med šestnajst najboljših na svetu, so bili letošnji cilji podobni – preboj iz skupine, nato pa poskušati zagreniti življenje eni izmed svetovnih velesil.

Slovenska ekipa, ki so jo sestavljali David Potrbin (tudi selektor), Simon Zorman, Franci Bizjak, Jaka Ptiček, Tadej Breznik, Dušan Muhič in Rok Slokar, se je v skupinskem delu pomerila z Italijani, Nemci, Poljaki in Finci. Po hudi borbi so prvi tekmovalni dan z rezultatom 6:4 padli Italijani, odločala pa je prav zadnja žogica. Sledil je pričakovan poraz proti favoritom prvenstva, Nemcem (1:9). Drugi, ključni dan je naša ekipa najprej z 10:0 prekosila neizkušene Fince. Sledil je odločilni dvoboj s Poljaki, za napredovanje pa bi zadostoval tudi minimalni poraz. Žal je bila želja prevelika, roke so se nekoliko zatresle in sledil je poraz z 10:0, kljub hudi borbi v veliki večini nizov (Poljaki so jih kar pet dobili z rezultatom 5:4). Slovenija je zasedla končno tretje mesto v skupini, in se kot najslabša tretjeuvrščena ekipa iz vseh grup ni prebila med najboljših 16 ekip na svetu (napredovale so najboljše štiri tretjeuvrščene ekipe iz šestih skupin).

Sledil je boj za uvrstitev v elitno divizijo za prihodnje leto (ta bo štela samo še 16 reprezentanc), kamor sta vodili prvi dve mesti iz kvalifikacij med vsemi ekipami, ki se letos niso uvrstile med najboljših 16. V prvem kolu kvalifikacij je bila Slovenija prosta, v drugem pa se je ponovno pomerila z Italijo. Razočaranje ob neuvrstitvi v drugi del je očitno pustilo posledice na tekmovalcih in sledil je poraz z rezultatom 6:1. Naslednjo sezono bo tako sledila borba v drugi diviziji in upajmo ponoven preboj med najboljše.

Na koncu so pričakovano slavile ZDA, ki so v finalu gladko odpravile Dansko s 3:0. Tretje mesto sta zasedli Nemčija, ki je v polfinalu močno namučila ZDA (1:3) in Avstrija, ki je presenetljivo klonila proti Danski (0:3).

{AdmirorGallery}Reprezentanca/WCup2011{/AdmirorGallery}