Slovenska reprezentanca na Slovaškem

Posted on 18. April, 2011

Med 15. in 17. aprilom 2011 je Slovaška zveza namiznega nogometa v Trnavi organizirala mednarodni turnir serije Masters na katerega se je podala tudi Slovenska izbrana vrsta, za katero so nastopili: David Presl, Klemen Pšajd, Jaka Ptiček, Erik Sabolič, Rok Slokar, Matej Vidergar in Jana Rožac.  V treh dneh se je na dvajsetih Rosengart mizah odvilo kar nekaj različnih disciplin, med njimi tudi reprezentančna tekmovanja, kjer je naša reprezentanca po porazu s Poljsko zasedla končno 5. mesto, naslov najboljše reprezentance pa je zasluženo pripadel Madžarski.

 

Na turnirju se je med našimi tekmovalci najbolje odrezala naša državna prvakinja Jana Rožac, ki je s soigralko Vereno Rohrer iz Avstrije po tesnem porazu v finalu zasedla 2. mesto v ženskih dvojicah. Za las je bila močnejša madžarska dvojica Noemi Takacs, Eva Albok. V posamičnem tekmovanju je Jana Rožac po nekoliko neugodnem žrebu dosegla končno 9. mesto, zmago pa si je priborila prav njena soigralka Verena Rohrer.

V tekmovanju Odprto posamično je bil najbolje uvrščeni slovenski igralec Erik Sabolič, ki si je priigral 17. mesto, zmaga je odšla v Avstrijo, v roke mladega igralca Kevina Hundstorferja. V tekmovanju Odprto dvojice je bila najboljša madžarska dvojica Gergely Talai, David Detre. Jaka Ptiček in Erik Sabolič sta si z borbeno igro zagotovila 25. mesto.

Poleg tega se je kakih 130 igralcev pomerilo še v  mnogih zabavnih disciplinah, kot so 2-ball, Forward Shootout, Goalie War, Izžrebane dvojice, itd., kar je še dodatno popestrilo že tako veselo in sproščeno turnirsko vzdušje.

VSI REZULTATI

Odprto posamično:
1. Kevin Hundstorfer (AUT)
2. Adam Pernica (CZE)
3. Jakib Ziencikiewicz (POL)
17. Erik Sabolič (SLO)
33. Jaka Ptiček (SLO)
33. Rok Slokar (SLO)
33. Matej Vidergar (SLO)
49. David Presl (SLO)
65. Klemen Pšajd (SLO)

Ženske posamično:
1. Verena Rohrer (AUT)
2. Agnieszka Rutowska (POL)
3. Šarka Holomoucka (CZE)
9. Jana Rožac (SLO)

Odprto dvojice:
1. David Detre (HUN) – Gergely Talai (HUN)
2. Tomaš Klobušnik (SVK) – Juraj Čorba (SVK)
3. Tamas Csige (HUN) – Tibor Szabo (HUN)
25. Erik Sabolič (SLO) – Jaka Ptiček (SLO)
33. Rok Slokar (SLO) – Klemen Pšajd (SLO)
49. David Presl (SLO) – Matej Vidergar (SLO)

Ženske dvojice:
1. Noemi Takacs (HUN) – Eva Albok (HUN)
2. Jana Rožac (SLO) – Verena Rohrer (AUT)
3. Andrea Maratova (CZE) – Pavlina Bartošova (CZE)

{AdmirorGallery}Reprezentanca/Ostalo2011/Trnava{/AdmirorGallery}