SLOVENIAN COAST MASTERS 2012

Posted on 17. July, 2012
Slovenska obala je bila med 13. in 15. julijem priča pravemu prazniku namiznega nogometa: na tradicionalnem mednarodnem turnirju Slovenian Coast Masters, ki velja za enega najboljših turnirjev Svetovne lige, se je poleg slovenske smetane zbrala tudi svetovna elita in spektakel je bil zagotovljen!

V organizaciji Zveze namiznega nogometa Slovenije so se v  treh tekmovalnih dneh, na mizah Roberto Sport, tekmovalci pomerili v kar enajstih disciplinah, najbolj pa so se osredotočili na najprestižnejše discipline, ki štejejo za točke na svetovni lestvici.

V disciplini Odprtih dvojic, kjer smo lahko bili priča izjemnim in neverjetno napetim igram, je naslov najboljših je pripadel Madžarski dvojici Kiss – Detre, ki je v finalu premagala češko navezo Kovarik – Stehlik. Madžara David Detre in Geza Kiss sta svojo premoč uveljavila tudi v odprtem posamičnem tekmovanju, kjer sta osvojila prvo in drugo mesto. Na turnirju sta se odigrali tudi obe ženski disciplini, kjer je bila konkurenca maloštevilna a zelo močna. Blestela je Švicarka Samantha di Paolo, ki je po triletni odsotnosti iz mednarodnih turnirjev znova dokazala, da ostaja v samem vrhu ženskega namiznega nogometa. Po odličnem finalu odigranem proti mladi Madžarki Noemi Takacs, kjer so bili gledalci priča dvema različnima šolama namiznega nogometa, je osvojila zlato v posamični disciplini. Švicarka je bila nepremagljiva tudi v disciplini Ženskih dvojic, ko je v navezi z Italijanko Martino Bianchini ugnala drogouvrščeni Madžarki Noemi Takacs in Petro Koncz. V kategoriji Junior se je najbolj izkazal Hrvat Dino Vičević, med seniorji pa je bil nedosegljiv Belgijec Giuliano Bentivoglio.

Turnir so popestrile tudi številne zabavne discipline, v katerih so lahko zvezdniki sproščeno pokazali neverjetne ročne spretnosti, pa tudi discipline namenjene pomerjanju moči tistih, ki šele vstopajo v svet namiznega nogometa.

Očarljiva primorska okolica in odlična organizacija sta tako pričarali pozitivno in sproščeno športno vzdušje, ki ga najbolje uprizorijo slike Gregorja Zagoričnika in besede predsednika ZNNS, Roka Slokarja: »Za nami je še en Slovenian Coast Masters, odličen turnir z neverjetno atmosfero, ki ohranja status enega najlepših in najbolje organiziranih turnirjev v Svetovni ligi.

Končni rezultati turnirja

FOTO: Gregor Zagoričnik @ ZNNS, več na Facebook strani

{AdmirorGallery}CoastMasters/Turnir2012{/AdmirorGallery}