Rezultati Državnega prvenstva 2012

Posted on 25. September, 2012

V soboto, 22. 9. 2012 se v Ljubljani z Državnim prvenstvom pod pokroviteljstvom ZNNS zaključila 6. sezona tekmovanj v namiznem nogometu v Sloveniji. Tekmovalci, ki so se preko celega leta izkazali z dobrimi igrami in si tako priborili nastop na zaključku sezone, so se pomerili v disciplinah: Odprto posamično, Odprto dvojice, Ženske posamično in Junior posamično. Poleg tega se je med seboj za naslov prvakov pomerilo šest klubov včlanjenih v ZNNS.

Po napetem in uspešnem tekmovalnem dnevu je Slovenija dobila nove Državne prvake.

Med posamezniki si je naslov priboril Simon Zorman iz kluba Udarni val, ki je v finalu premagal klubskega partnerja in vodilnega na slovenski rating lestvici Erika Saboliča. V tekmovanju dvojic sta svojo formo najbolje tempirala Tadej Breznik in David Potrbin iz kluba Splavar, ki sta si svojo prvo zmago na velikih tekmovanjih v tej sezoni priborila ravno na Državnem prvenstvu. Med ženskimi posameznicami je prvakinja že četrtič postala Jana Rožac iz kluba Bela tema, njen varovanec Aleks Laginja pa je zmagal v disciplini Junior posamično. Prehodni pokal klubskega tekmovanja je letošnje leto odšel v roke DNN Blisk iz Lukovice.

Najboljši so si z naslovom državnih prvakov priborili tudi pravico do nastopa na Svetovnem prvenstvu, ki bo januarja 2013 potekalo v Franciji.

Vsi rezultati