Reprezentančni nabor 2016

Posted on 6. June, 2016

04/06/2016 v Trening centru na Trojanah (pri Potrbinu) sem po vzoru nogometnih reprezentanc, kot selektor slovenske namizno nogometne reprezentance, naredil prvi nabor za reprezentanco! Dogodek je bil namenjen vsem najboljšim in vsem perspektivnim igralcem namiznega nogometa v Sloveniji. Cilj je bil izboljšanje komunikacije med igralci in selektorjem, izboljšanje odnosov med igralci samimi, razčiščenje odnosov znotraj reprezentance in nenazadnje narediti vsaj en kakovostnejši trening pred Garlando WCS-jem!

Žal je bila udeležba na prvem naboru okrnjena (bolezni, služba in družine terjajo svoj davek), vseeno se nas je zbralo 9 najbolj aktivnih igralcev namiznega nogometa. Najprej smo odigrali Monster DYP turnir, ki ga je zmagal Leon Kogelnik. Po turnirčku, kjer smo se preizkusili z različnimi soigralci, smo se skupaj usedli za mizo in nekaj pojedli/popili ter se pomenili glede prihajajočega Garlando WCS turnirja, na katerem bo nastopila tudi slovenska reprezentanca. Po sestanku in obedu smo oblikovali dve reprezentanci (A in B ekipo), ki sta se spopadli med seboj v dveh kolih. Z odnosom vseh igralcev sem bil več kot zadovoljen in upam da bomo tovrstno navdušenje uspeli prikazati tudi v vseh prihajajočih reprezentančnih nastopih. Nabor je bil tako zaključen na pozitiven način in ocenjujem, da se tovrstni dogodek splača ponoviti tudi v prihodnje!

Vsi, ki so se udeležili reprezentančnega nabora, bodo imeli možnost nastopa na Garlando WCS, ki bo potekal v Salzburgu! V nadaljevanju pa prilagam celoten spisek igralcev, ki bodo sestavljali reprezentanco Slovenije na omenjenem turnirju:

Selektor : MATEJ VIDERGAR (tokrat ne bo igral, ampak se bo le preizkusil kot vodja ekipe)

DAVID POTRBIN – Kapetan

BOŠTJAN TOMAN

MATEVŽ JERAS

LEON KOGELNIK

ADRIAN KOBOLD

TOMAŽ ČOHA

 

DAVID PRESL

ROK ŠOŠTARIČ

ROK SLAPNIK

V Avstriji bomo skušali doseči največ, kar se da! Prepričan sem, da se bodo vsi igralci izkazali z borbenostjo in požrtvovalnostjo, ki sta vedno krasili našo reprezentanco.

Naslednje leto bomo nabor zagotovo še ponovili in prepričan sem, da nas bo še veliko več, ki se bomo borili za mesto v najboljši reprezentanci namiznega nogometa na svetu!

Osnovni cilj mojega selektorskega mandata ostaja oblikovati najboljšo ekipo za svetovno prvenstvo v Hamburgu leta 2017 in osvojitev B skupine ter uvrstitev v A skupino za naslednje svetovno prvenstvo. Naslednji nastopi reprezentance bodo podrejeni glavnemu cilju. Moj (selektorjev) namen je zlasti preizkusiti čimveč igralcev in čimveč različnih kombinacij. Rezultati na turnirjih pred svetovnim prvenstvom v Hamburgu aprila 2017 (Garlando WCS, Balkan Cup, ipd.) bodo drugotnega pomena, saj bo vse podrejeno osnovnemu cilju (uvrstitvi v A skupino na svetovnem prvenstvu).

 

SLOVENIJA GRE NAPREJ!

Matej Vidergar, selektor slovenske reprezentance v namiznem nogometu