Reprezentanca Slovenije na WCS Roberto Sport

Posted on 31. October, 2014
Državna reprezentanca

Slovenska reprezentanca – Roberto sport WCS 2014

Slovenska reprezentanca v namiznem nogometu se je udeležila svetovnega prvenstva na mizi Roberto Sport, ki je potekal v mestu Lignano Sabbiadoro v Italiji. Kljub veliki srčnosti in borbenosti našim herojem žal ni uspel preboj v finalne boje, ampak lahko kljub temu vsem fantom in dekletu čestitamo za izjemno predstavo!

Pa gremo lepo počasi in po vrsti. Slovensko reprezentanco so tokrat sestavljali:
Trener: Matej Vidergar
Kapetan: Matevž Jeras
Igralci: David Potrbin, Tadej Breznik, Jana Rožac, Tomaž Čoha, Rok Šoštarič, Rok Slokar, Matej Vidergar in Matevž Jeras.

Žreb nam ni bil prav naklonjen, saj nam je slepa fortuna naklonila tri težke tekme, in sicer proti Češki, Franciji in Nizozemski.

Čehi so igrali v “prenovljeni” zelo močni postavi z nekaterimi starejšimi igralci. Skratka, bili so izjemna ekipa, pri kateri so bili vsi enakovredno močni. Na tekmo smo sicer vstopili s trezno glavo in z veliko željo, kar pa žal ni bilo dovolj. Izgubili smo z rezultatom 1-3. David Potrbin je bil edini, ki je uspel zmagati, za kar si seveda zasluži velike čestitke.

Francozi so tokrat nastopili z veliko močnejšo reprezentanco kot na zadnjem WCS-ju v Avstriji, saj so tokrat za njih igrali prav vsi igralci, ki so nastopili tudi na World Cupu v Nantesu leta 2013, ko je Francija postala svetovni prvak. Kljub temu se jih naši reprezentanti niso ustrašili in prikazali smo, da se lahko kosamo s prav vsakim nasprotnikom! Končni rezultat 0-4 nikakor ne odraža dejanskega poteka srečanja, saj so se kar tri tekme od štirih končale z bojem v zadnjem setu, kjer so naši žal bili za odtenek prekratki da bi iztržili zmago. Matevž Jeras je z izjemno igro zelo namučil enega izmed najboljših igralcev na svetu (Miguel Dos Santos Lote) ter izgubil oba seta z rezultatom 4-5, 4-5.

Kljub dvema porazoma so naši heroji še vedno verjeli v napredovanje in so strnili vrste za zadnjo tekmo. In končno je tudi ZMAGA prišla in to zelo velika zmaga! Proti favorizirani ekipi Nizozemske so naši reprezentanti dali vse in še več ter s 3-1 slavili v velikem slogu. Izkazali so se prav vsi, ki so igrali in tudi tisti, ki so le navijali za naše.
Žal ena zmaga ni bila dovolj za uvrstitev v nadaljnje tekmovanje, saj je bila tokrat konkurenca resnično močna. Kljub neuvrstitvi pa lahko našim reprezentantom čestitamo za izjemno igro in zavzetost.

Pa še ocene vsakega posameznega in kratka obrazložitev selektorja 😉

DAVID POTRBIN 5+ – Neverjetna zavzetost in borbenost, ki so ju le še okrasili odlični rezultati. 2 zmagi 1 poraz.
MATEVŽ JERAS 5 – Vedno je zmanjkalo malo, kar pa je bila tudi večinoma posledica močnih nasprotnikov. 1 zmaga 2 poraza.
TADEJ BREZNIK 4/5 – Odlična igra v obrambi in trezna glava v zaključkih tekem. Za zabavo in dobro voljo bi si zagotovo zaslužil boljšo oceno 😉 1 zmaga 2 poraza.
JANA ROŽAC 4+ – Odlična igra in borbenost tudi v singlih proti najboljšim nasprotnikom, rezultatsko zelo pogojeno s težkimi nasprotniki. 2 poraza.
ROK ŠOŠTARIČ 4 – Odličen igralec, ki pa ima svoje vzpone in padce. Neverjetna igra v singlih proti najboljšemu Nizozemcu in malo manj blesteča predstava proti češki dvojici, ki jo je krasil izjemen avtogol in vprašanje “a mi je dal kontro?” Zagotovo lahko da veliko več na pomembnih tekmah, kar tudi pričakujem v prihodnje 🙂
TOMAŽ ČOHA 4 – Prvi nastop za reprezentanco Slovenije in prvi poraz. Tehnično je še marsikaj za izboljšati, za veliko željo in borbenost pa pozitivna ocena 😉
ROK SLOKAR ? – Zaradi vodenja celotnega turnirja je odstopil mesto ostalim, kljub temu pa je bil zagotovo v srcu z nami.
MATEJ VIDERGAR (sam sebe pa se res ne bom ocenil :D) – Rezultatsko bi lahko kaj več naredil, saj sem puhnil vse 3 tekme, ki sem jih igral 😉 Tudi pri vodenju reprezentance bi lahko mogoče kaj več dal, ampak glede na to da je bilo prvič mislim da ni bilo tako slabo 🙂

Kot tokratnemu selektorju mi je bilo v čast igrati s tako borbeno in povezano ekipo. Prepričan sem, da smo dosegli veliko več, kot so nam omogočale naše tehnične sposobnosti, kar pomeni, da smo vsi dali 120%. Vzdušje v ekipi pred, med in po tekmah je bilo odlično in upam da bo tako tudi v prihodnje. Naslednjič bomo zagotovo boljši, učinkovitejši in mirnejši v ključnih trenutkih, kar se borbenosti tiče pa upam, da bomo ohranili nivo, ki smo ga imeli na celotnem turnirju v Italiji. Hvala vsem, ki ste bili člani “moje reprezentance” 😉

Coach V