Prvi Balkan Cup prvič v Sloveniji

Posted on 18. February, 2015

Po državnem prvenstvu 2013, kjer so se med seboj pomerili najboljši namiznonogometni igralci iz cele Slovenije, se marca v Ajdovščino ponovno vrača namiznonogometna vročica. Tokrat pa na »zelenici« ne bodo zgolj domači igralci, saj se nam obeta prava mednarodna poslastica. Med 13. in 15. marcem bo v Baru Hiša Mladih v Palah potekal turnir serije ITSF Pro Tour, ki sliši na ime Balkan Cup. Prvič v zgodovini se bodo povezale nekatere države bivše Juge, ideja tekmovanja  pa je vzklila v sodelovanju s Hrvaško in Srbijo. V vsaki državi bomo organizirali po en Pro Tour turnir, ki bo štel za točke Balkan Cup lige, državne in tudi mednarodne lestvice (www.table-soccer.org). Pričakujemo okoli 80 igralcev, predvsem iz Balkana, svojo udeležbo so že potrdili tudi Italijani ter nekaj igralcev iz ostalih sosednjih držav. Turnir se bo raztezal čez celoten vikend z uradnim začetkom v soboto, neuradna tekmovanja pa bodo na sporedu že v petek. Igralci se bodo pomerili v različnih kategorijah, ki se delijo po starosti (junior – do vključno 18 let, senior – nad 50 let), spolu ter številčnosti ekipe (posamično, dvojice). Seveda pa ne bodo manjkale malo manj resne, a zato nič manj atraktivne discipline, kot so izžrebane dvojice v soboto ter Speedball (disciplina v kateri smemo zadrževati žogico na eni ročki največ 5 sekund) v petek.
Turnir v sodelovanju z Zvezo namiznega nogometa Slovenije pripravlja društvo Črn plamen, ki se na ajdovskem koncu že nekaj let trudi, da bi to igro predstavilo kot šport in ji pomagalo, da se znebi slabega prizvoka barske igre. Za vse, ki bi se radi prepričali, da je lahko namizni nogomet prav tako resen, kot kateri drugi šport, je obisk dogodka obvezen. Videli boste lahko najboljše igralce slovenske namiznonogometne scene, prav tako pa ne bodo manjkali dvoboji med državami, ki so bile nekdaj povezane v Jugoslaviji.
K sodelovanju je pristopil tudi italijanski proizvajalec miz Roberto Sport, ki nam je zagotovil opremo za izvedbo turnirja. Turnir bo torej potekal na mizah Roberto Sport Adrenaline, ki pa se malo razlikujejo od pri nas bolj znanih FABI miz, saj omogočajo veliko boljši kontrolo žogice in nove tehnike igranja.

Najboljši igralci v vseh disciplinah vsakega posameznega turnirja bodo prejeli pokale ter nagrade od prijavnin. Potekalo pa bo tudi t. i. tekmovanje Liga Prvakov, kjer bodo najboljši tekmovalci na skupni lestvici vseh treh turnirjev, sestavili svojo ekipo in se potegovali za glavno nagrado Balkan Cupa – mizo pokrovitelja Roberto Sport. Torej, ponovno vsi lepo vabljeni!

 

Galerija