Premierna obalna liga v namiznem nogometu

Posted on 14. June, 2012

V premierno sezono ekipnega namiznega nogometa se je z istim ciljem, osvojitvijo velikega pokala in naziva najboljših, podalo pet obalnih ekip, sestavljenih iz 8 ali več igralcev, ki so prihajale iz Kopra, Izole, Škofij in Šmarij. Razporeditev zvezdnikov te igre je prinesla neverjetne borbe in tesne izide preko celotnega rednega dela sezone (od februarja do maja).

Najboljše štiri ekipe so se uvrstile na veliki Final Four, ki so ga v soboto, 9. 6. 2012, gostili Boškarini sz Betole na svojem domačem igrišču, v Betoli na Giru, na poti v Šmarje. Veliki finale četverice je poleg ekipnega tekmovanja v namiznem nogometu prinesel še eno veliko novost in svežino: tekmovanje na čas, ki je močno povišalo adrenalin, tekmovalnost in željo po zmagi.

V prvem polfinalu so domačini, težje kakor prikazuje končni rezultat, z 29:22 odpravili ekipo KT1 iz Izole. Drugi polfinale je bil veliko bolj taktičen, ekipa Ziraldo iz Kopra je zdržala nalete Playersov iz Škofij in na koncu slavila z najtesnejšim izidom 14:13. V tekmi za tretje mesto so si škofijoti nekoliko zacelili rane in premagali izolane z dvema goloma razlike, na koncu je bilo 24:22.

Veliki finale je bil vsekakor nekaj posebnega, saj je bil to prvi tovrsten dogodek. Pomerili so se favorizirani domačini proti najmlajši ekipi lige, ki jo je sestavljalo kar pet juniorjev. Ekipi sta bili tesen boj skozi celotno srečanje, tik pred koncem pa so se domačini uspeli odlepiti in kljub trudu najmočnejše dvojice v vrstah Ziralda, da bi v zadnjem setu preobrnila izid, je bil zaostanek prevelik in domačini so zasluženo slavili z rezultatom 21:17. Sledil je še ognjemet za proslavo velike zmage.

Poleg finalnih bojev se je med pavzami odvilo še tekmovanje v streljanju prostih strelov, ki ga je dobil mladi up ekipe Ziraldo, Aleks Laginja. Nagrada za najkoristnejšega igralca sezone je šla v roke Dejanu Kocjančiču iz Boškarinov, njegovemu soigralcu Marku Sedmaku pa nagrada za najboljšega strelca finalnega turnirja.

Končni vrsti red:
1.    Boškarini sz Betole,  Šmarje
2.    Ziraldo, Koper
3.    Playersi, Škofije
4.    KT1, Izola
5.    5ka Express, Koper

Najboljši igralec: Dejan Kocjančič (Boškarini)

Najboljši strelec: Marko Sedmak (Boškarini)

Zmagovalec streljanja prostih strelov: Aleks Laginja (Ziraldo)