Popoln uspeh Slovencev na Italjanskem državnem prvenstvu

Posted on 13. December, 2011

Od četrtka do nedelje 8. – 11. december 2011 se je v italjanskem mestecu Saint Vincent v hriboviti Aosti odvijal zaključek sezone italijanskega namiznega nogometa. Igralo se je njihovo klubsko državno prvenstvo. Tekmovanje, ki ne spada v ITSF ligo, je eno najbolj spektakularnih v Evropi. Z dobrimi igrami preko sezone, so si možnost nastopa v ekipah prve italijanske lige priigrali naši tekmovalci: Rok Slokar za Modeno ter Jana Rožac, Matej Vidergar in Matevž Jeras za Lucco.

 

Tekmovanja so se začela že v četrtek, ko se je igralo International Champions Cup. Tekmovanje posameznikov na mizah Roberto sport Adrenaline. Poleg Italijanov se je prijavilo še nekaj mednarodnih zvezd, med katerimi je vsekakor izstopal Gilles Perrin, svetovni prvak na Roberto sportu iz leta 2008. Švicar je svojo slavo tudi upravičil in prepričljivo slavil pred bratom Jean Yveson Perrinom. Tretje mesto je osvojil vzhajajoča zvezda italijanskega namiznega nogometa Marco Bertelli. Med našimi je bil najboljši Rok Slokar, ki je osvojil končno 7. mesto, Matej Vidergar je bil 9., Matevžu Jerasu pa je zmanjkalo nekaj sreče in se ni uvrstil v eliminacijske dvoboje. Med ženskami je v velikem finalu po hudi borbi (3:2 v setih, zadnji dobljen na razliko z rezultatom 8:6) slavila naša zvezdnica Jana Rožac, ki se strmo vzpenja med najboljše na svetu. Drugo mesto je osvojila domačinka Roberta Begnis, tretja pa je bila Martina Bianchini.

V petek je potekalo italijansko drugoligaško ekipno prvenstvo, v soboto pa so se začeli dvoboji prve italijanske lige – Serie A. Italijanske liga se igra na čas (6 setov po 4 minut in 30 sekund). Pol tekme se igra v italijanskem načinu igre (brez ustavljanja žogice), pol pa po mednarodnem sistemu. Tako je za različne klube nastopilo veliko zvezd svetovnega formata (Jamal Allalou, Ismael Saban, Arturo Carletta, Gilles Perrin, Mirko Ramser, Fabio Di Santo …). Povabilo nekaterim našim tekmovalcem je tako velika pohvala za dosedanje delo Zveze in igralcev. Najprej so se odigrali “segrevalni” dvoboji, ki so določili dva polfinalna para. Najboljše so se odrezale ekipe Modene, Saint Vincenta, Rome in Piacenze. Ekipa z največ našimi igralci tudi z nekoliko nesrečnimi izzidi ni uspela preiti kvalifikacij in je tako zasedla končno 8. mesto.

V prvem nedeljskem polfinalu sta se pomerili ekipi Modene in Rome. Modena si je že v prvem setu priigrala prednost 8:1 in je ni več izpustila iz rok. Borba je potekala vse do konca, Roma, pa je upala, da bo njihov najboljši Ismael Saban v zadnjem setu uspel obrniti rezultat, vendar se Marco Bertelli ni dal in celo sobil zadnji del igre s 5 goli razlike. V drugem polfinalu, sta se pomerili zvezdniški Saint Vincent in presenetljiva Piacenza. Kljub borbi Piacenze, so domačini na čelu z Allaloujem in Massimom Carusom (italijanski velezvezdnik, ki je praktično nepremagljiv v njihovi igri) slavili in si priigrali drugo vstopnico za finale.

V tekmi za tretje mesto je Roma uspela za gol ugnati Piacenzo. Sledil je finale. V prvem setu italijanskih mešanih dvojic je ekipa Rossoni-Ciccone premagala mlade modenčane Monastra-Bianchini in Saint vincent je povedel s 4:2. V naslednjem setu – moških dovjicah na italijanski način, so uspeli modenčani, potem ko so že zaostajali za 4 gole, izenačiti rezutat. Sledilo je morda največje presenečenje turnirja, sedemnajstletni Nino Smario, vsekakor en največjih talentov na svetu, je v minuti in pol odčital lekcijo Massimu Carusu in povedel kar s 7:0 v setu. Sledila je logična menjava razočaranega najboljšega italjanskega igralca, vendar pa si je Modena vseeno priigrala že kar odločilno prednost. Mešana dvojica v mednarodnem slogu Rok Slokar – Samantha Di paolo je nato premagala italijana Massima Ragono in Vicenzo Ciccone. Zvezdnik Saint Vincenta Jamal Allalou je v paru z Carmelom Monastro premagal Smaria in Adriana Monastro (sina), vendar je Modena pred zadnjim setom imela velikih 6 golov prednosti, ki jih je Bertelli v dvoboju s Carusom z lahka ohranil in naslov je drugo leto zapored pristal v Modeni.

{AdmirorGallery}Reprezentanca/Ostalo2011/SaintVincent{/AdmirorGallery}