Otvoritveni turnir slovenske A-lige

Posted on 24. April, 2012

V soboto, 21. 4. 2012, se je s turnirjem v Šempetru v Savinjski Dolini v organizaciji ZNNS začela najmočnejša slovenska liga v namiznem nogometu, A-liga 2012. Najelitneši slovenski igralci že vse od Državnega prvenstva 2011 niso pomerili moči in vsi so že nestrpno čakali na nova tekmovanja, nove izzive, nove zmage.

 

Otvoritveni turnir lige, ki se je odvijal na petih Roberto Sport mizah, je tako obiskalo skorajda 40 igralcev.

Turnir se je pričel z ogrevalno disciplino izžrebanih dvojic, kjer je svojo izjemno formo takoj pokazal slovenski državni prvak 2011 Erik Sabolič, ki je zmagal skupaj z mariborčanom Mitjo Beričem.

Z disciplino odprto posamično je turnir postal resen, borben in kompetitiven. V finalu posamične discipline, ki je bil prava paša za oči, sta se pomerila dva šolana in tehnično izjemna igralca, Matevž Jeras in Erik Sabolič, zmagal je jeseničan Erik Sabolič. Favorit discipline Simon Zorman je osvojil tretje mesto.

Tekmovanje dvojic je že kakšno leto v Sloveniji izjemno izenačeno in venomer polno presenečenj. V odsotnosti nosilcev naslova državnih prvakov v dvojicah Roka Šoštariča in Matevža Jerasa, sta si zmago priborila Simon Zorman in Erik Sabolič, ki sta v finalu premagala hrvata Antonia Novačkega in Christiana Langa. Na tretje mesto sta se zavihtela Tadej Breznik in David Potrbin.

Naslov držanve prvakinje je ponovno potrdila Jana Rožac, ki je prepričljivo premagala hrvatico Marijano Luketić in mladi slovenski up Tjašo Kogovšek.

Med juniorji je bil najboljši hrvaški prvak Dino Vičević, ki je premagal Erika Isteniča.

Vzporedno z A-ligo se je začelo tudi klubsko tekmovanje. Tokrat so se med seboj pomerili domačini 5R in mariborski klub Splavar ter koprsko društvo Bela tema in slovenjgraški klub Pik Nog. Mariborčani so domačine nadigrali z rezultatom 10:0 v setih, ravno tako je prepričljivo slavilo društvo Bela tema.

Rezultati

Foto: Gregor Zagoričnik

{AdmirorGallery}SloTekme/2012/A1{/AdmirorGallery}