NOVI DRŽAVNI PRVAKI

Posted on 24. November, 2015

Že deveto leto zapored je Zveza namiznega nogometa Slovenije organizirala Državno prvenstvo v namiznem nogometu, tokrat na Bledu, v sodelovanju z društvom Udarni val iz Jesenic in Blejskim mladinskim centrom. Najboljši in najbolj zavzeti igralci in igralke namiznega nogometa v Sloveniji so se na ta najprestižnejši turnir v Sloveniji celo sezono pripravljali, zanj trenirali in zbirali točke. Igra, tehnika in znanje, ki so jih pokazali prav vsi tekmovalci, ki so se na prvenstvo uvrstili, kažejo na izjemen napredek namiznonogometne scene v Sloveniji.

Med 21. in 22. novembrom smo tako odigrali kar osem disciplin in tako dobili kar nekaj novih (starih) državnih prvakov. Klubsko tekmovanje je letos šlo v roke DNN Blisk iz Lukovice, ki so s širokim naborom izvrstnih tekmovalcev v finalu premagali favorizirane domačine DNN Udarni val. Tretje mesto si je priborilo ŠKD Bela tema iz Kopra. Med posamezniki je po dolgih letih nadvlade Simona Zormana naslov osvojil Boštjan Toman (Blisk), med posameznicami pa je bila znova najboljša Jana Rožac (Bela tema). Zlato kolajno si je med juniorji priigrala talentirana Eva Kogelnik (PikNog), med seniorji pa izkušeni Jožef Kremzer (PikNog). Naslov državnih prvakov med dvojicami sta letos ubranila Matej Vidergar in David Presl (Bela tema), med ženskimi dvojicami pa sta slavili Tjaša Kogovšek (Blisk) in Jana Rožac. Maja Zurc in Franci Bizjak (Udarni val) pa sta se izkazala za najboljša v tekmovanju mešanih dvojic.

Tekmovalnost, predanost in športni duh tekmovalcev so zaznamovali letošnje Državno prvenstvo in podobnega vzdušja se nadejamo tudi za prihajajočo novo sezono, za katero se napoveduje kar nekaj novosti in izboljšav.

Vsi rezultati DP 2015