Na Obali padali namiznonogometni rekordi!

Posted on 20. January, 2015

Ali je sploh mogoče preseči lanski zagrebški turnir, so se spraševali organizatorji 3. turnirja letošnje Lige Kalčeto. S tem, ko seje porodila ideja, da se bo v Kopru odvila druga edicija dogodka Sava Cup, je bil cilj postavljen. In odziv …

… fenomenalen. Na največjem turnirju v zgodovini namiznega nogometa na celotnem Balkanu se je v dveh disciplinah pomerilo 119 tekmovalcev iz 6 držav, od tega je na glavnem dogodku nastopilo 57 dvojic. In bilo je kaj videti! Na tekmovanje so prišli vsi, ki v tem športu kaj veljajo, obisk pa je še popestril italijanski show-man Francesco Moscuzza, ki je svoje vragolije na namiznem nogometu med drugim kazal tudi na italijanski izvedbi Talentov, in za lepe nagrade izzval vsakega, ki si je to upal.

Od zgodnjega popoldneva se je v kvalifikacijah zvrstilo preko 130 napetih tekem in za segrevalni del tekmovanja kar preveč razvnetih borb. Zvečer pa je šlo zares. Tisti, ki jih je v kvalifikacijah zapustila sreča, so se pomerili v skupinskinakup.si amaterski ligi. Tisti, ki so pokazali dovolj veščin že v prvem delu, pa so nadaljevali v Sava-cup dvojicah. Poleg glavnega turnirja, so lahko obiskovalci občudovali še zagreta dekleta, ki so se pomerila v prav posebej pikantnem Capričili ženskem tekmovanju.

In rezultati? Med amaterji sta slavila oče in sin Rusan iz Zagreba, ki se jima v glavni del tekmovanja ni uspelo uvrstiti zaradi enega danega gola premalo! V finalu sta porazila stara znanca Amaterskih tekmovanj Petra Perčiča in Bojana Medico. Med dvojicami sta presentlivo a zasluženo na najvišjo stopničko stopila Sebastjan Božič in Borna Fanedl iz hrvaške Istre, ki sta tokrat sploh prvič zaigrala skupaj in v finalu premagala starega znanca finalnih nastopov Simona Zormana iz Jesenic v paru s Sadamom Ravmanoskim iz Kopra. Tretje mesto je osvojila domača ekipa, ki je bila do sedaj na Ligi Kalčeto še nepremagana in jo sestavljata Jana Rožac in Dejan Kocjančič. V poslastici večera, ženskem tekmovanju, pa sta slavili prvi favoritinji Jana Rožac in Marijana Sabolič pred povratnicama Adriano Tatai in Petro Prusnik ter presenečenjem večera, domačima Niko Marinac in Sabino Stepan.

Seveda ni šlo brez Ball-pokal reprezentančnega troboja ekip iz Srbije, Hrvaške in Slovenije, zaradi katerega je sploh zaživel Sava-cup dogodek! Če so naši tekmovalci v Zagrebu utišali domačine, so tokrat Hrvati vrnili milo za drago in premočno zmagali, osvojili 11 od 12 možnih točk in s seboj domov odnesli največji pokal.

Kaj več povedati po takem večeru? Tisti, ki vas tokrat ni bilo, se boste lahko odkupili in se naslednje leto udeležili tretje izvedbe dogodka, ki bo tokrat potekal v Srbiji! Srbski organizatorji so že napovedali, da bodo lovili nov rekord in ni dvoma, da ga bodo uspeli podreti.

Vsi rezultati so še v pripravi, zaenkrat pa se velja zahvaliti vsem organizatorjem in sponzorjem tekmovanja na čelu s TUŠ Planet-u Koper, ki je omogočil dogodek in Magic Games-om, ki je priskrbel mize ter uredil vse potrebne formalnosti za tekmovanje.

2be6b186a508b424fcc4d5f8e5ce09b8      BALLPOKAL LOGO BARVNI JPEG         Skupinskinakup       Capričili        trixin    wiz