Koroška znova zaživela

Posted on 8. March, 2012

Opis začetkov namiznega nogometa, ekipne lige in ustanovitve kluba namiznega nogometa na Koroškem skozi oči Jožeta Kremzerja.

Na Koroškem že dolga leta igramo namizni nogomet. Sprva smo se s prijatelji srečevali zgolj za zabavo in tako pomerjali moči v igranju namiznega nogometa. Ko so naša srečanja postajala vse bolj pogosta, smo občasno priredili tudi kakšen turnir. Z vsako našo igro smo nadgrajevali znanje in tako postajali tudi vse bolj tekmovalni. Zaradi tega smo se odločili, da v sezoni 2011/12 organiziramo ligo in se tako pomerimo še z ostalimi.

Prijavilo se je 6 ekip (Pik bar I, Pik Bar II, Kalimera, bar Joca, Laser Cafe, Yagababa), kar je bilo za sam začetek zelo vzpodbudno. Igrali smo dvokrožni sistem – vsak z vsakim. Tekme so bile že po vnaprej izdelanem urniku (enkrat na teden, ob istem času), tako da so imele ekipe vse informacije o tem, kje in kdaj se bodo izvajale tekme. Vsako kolo so ekipe vestno sporočale rezultate in tako prejele tudi povratne informacije o rezultatih drugih ekip ter o doseženih točkah. Glede na število ekip smo odigrali 36 tekem. Zmagovalna ekipa je postala ekipa Pik bar I, drugouvrščena je bila ekipa Kalimera in tretja ekipa Bar Joca. Vsi so bili poleg denarnih nagrad nagrajeni še z enotedenskim bivanjem v apartmajih Kremzer na Kopah.

Ob razglasitvi rezultatov lige smo priredili še odprti turnir dvojic in izžrebanih dvojic. Na zaključnem turnirju so igralci izrazili željo, da bi ustanovili namizno-nogometni klub, preko katerega bi se lahko vključevali v tekmovanja, ki potekajo doma in v tujini. Na podlagi tega smo se odločili, da bomo v mesecu marcu 2012 ustanovili klub, ki bo imel sedež v Slovenj Gradcu.

{AdmirorGallery}EkipneLige/Koroska/2012{/AdmirorGallery}