Kalčeto je na Obali zmeraj bolj in

Posted on 8. December, 2013

Kdo potrebuje zelenico, če pa imamo mizo, bi lahko rekli. Začela se je namreč nova sezona Obalne lige v namiznem nogometu. Med tem, ko gredo nogometaši na počitek, se v namiznem nogometu prava borba šele začenja, napetost pa stopnjuje. Svoj vrhunec bo dosegla v prvih pomladnih mesecih.

V letošnji sezoni se za naslov najboljših na Obali poteguje kar sedem ekip, registriranih pa je preko 60 igralcev, od tega kar veliko novih navdušencev. Tekmovanje poteka po dvokrožnem ligaškem sistemu, kar pomeni, da bomo po 6 mesecih trdih bojev, v maju 2014, dobili ligaške prvake. Poleg tega se bodo najboljše štiri ekipe uvrstile na zaključni turnir četverice, kjer se bodo v tekmovanju, ki je v preteklih dveh sezonah poželo veliko navdušenja, pomerile še za pokalni naslov.

Po mnenju javnosti je prvi favorit za končno zmago ekipa Balilla iz Škofij, v borbi za naslov pa se jim bodo po robu postavili prvaki zadnjih dveh sezon, šmarski Boškarini. Iz ozadja bodo poskusili presenetiti Bepiji iz Izole, igralci koprske 5ke WIZI ter igralci novoustanovljene ekipe TISA iz Izole. Najverjetneje se bo borba za finale četverice odvijala prav med temi ekipami, ne gre pa zanemariti ekip Drink team iz Žusterne in Figeti iz Šalare, ki računata na kakšen ugleden skalp, v primeru manjše serije zmag pa se prav tako lahko potegujeta za uvrstitev na finale.

To pa še ni vse. V letošnji sezoni se bodo najboljše ekipe iz lanskega leta pomerile v Superligi, državnem ekipnem prvenstvu, ki bo konec marca 2014 na Kopah. Pravico nastopa so si zagotovile ekipe Boškarinov iz Šmarij, Balille iz Škofij in 5ke WIZI iz Kopra. Ker smo vsi skupaj prepričani, da se na Obali igra najboljši kalčeto, ne dvomimo v to, da bo ena izmed teh ekip na koncu tudi osvojila državni naslov.

Vsi, ki ste nad to igro spretnosti in refleksov navdušeni, si tekme lahko ogledate v petkih zvečer. Tisti, ki bi se pa radi bolj aktivno začeli ukvarjati s to zanimivo zabavo, se obrnite na enega izmed klubov v ligi in se pozanimajte kdaj so treningi, lahko pa kontaktirate vodstvo lige na elektronski naslov obalnaliga@znns.si, kjer boste dobili vse potrebne odgovore.

Vabljeni tudi na uradno Facebook stran.

Foto: Gregor Zagoričnik

{AdmirorGallery}EkipneLige/Obala-foto/2014/Start{/AdmirorGallery}