In začelo se je!

Posted on 4. April, 2011

S turnirjem, ki sta ga v soboto, 2. 4. 2011, v Šempetru pri Celju organizirala ZNNS in ŠD 5R, se je končno pričela slovenska A-liga, serija najmočnejših tekmovanj na naših tleh, ki igralce vodi k uvrstitvi na Državno prvenstvo. Turnir je bil za nekatere igralce še toliko pomembnejši, ker je štel tudi za točke skupne Cro-Slo lige.

Prvega turnirja lige so se z velikim navdušenjem in željo po zmagah udeležili skorajda vsi najboljši slovenski igralci, poleg teh pa še nekaj posameznikov in dvojic iz Hrvaške, ki so si skušali s dobro uvrstitvijo zagotoviti čimveč točk za Cro-Slo ligo, in še štirje Avstrijci. Skupno je tako na turnirju, organiziranem na petih Roberto Sport mizah, moči pomerilo 36 posameznikov, 18 dvojic in tudi 3 predstavnice nežnejšega spola.

Kot ponavadi smo dan pričeli z izžrebanimi pari, kjer sta si z zmago nad Erikom Saboličem in Ivanom Zalarjem zlato kolajno prislužila Marijana Luketić in Željko Mitrović.

V posamični disciplini je kljub izenačenosti tekem in nekaterim presenečenjem znova slavil naš državni prvak Simon Zorman, ki je v finalu suvereno premagal Hrvata Darjana Bošnjaka, tretje mesto pa si je priboril Erik Sabolič. Tekmovanje dvojic je bilo ravnotako zanimivo in napeto: zmago sta si z zbrano in učinkovito igro zagotovila Simon Zorman in Erik Sabolič, ki sta v finalu ugnala novopečeno dvojico Matevž Jeras, Rok Šoštarič, ki so ji v odločilnih bojih nekoliko pošle moči. Tretje mesto v tej disciplini je pripadlo Avstrijcema Željku Mitroviću in Thomasu Stadlerju.

Glavna lovorika v ženskih disciplinah je tokrat po zanimivem razpletu pripadla Hrvatici Marijani Luketić.

Novost v tej sezoni je tudi klubsko tekmovanje: na vsakem turnirju lige se bodo namreč odigrale po tri klubske tekme: dve tekmi domačega kluba in ena tekma dveh gostujočih klubov. Najprej se je domače športno društvo 5R pomerilo z mariborskim ŠD Splavar. Gostje so pričakovano slavili (0:10). Nato sta moči pomerila še primorsko ŠKD Bela Tema in DNN Blisk iz Lukovice, kjer je primorski klub zmagal z rezultatom 7:3. Za zaključek pa je sledila še tekma med Šempeterci in jeseniškim DNN Udarni val, kjer so domači znova klonili z rezultatom 1:9.

VSI REZULTATI

Odprto posamično:

 1. Simon Zorman (DNN Udarni val)
 2. Darjan Bošnjak (HRV)
 3. Erik Sabolič (DNN Udarni val)

Odprvo dvojice:

 1. Simon Zorman – Erik Sabolič (DNN Udarni val)
 2. Matevž Jeras – Rok Šoštarič (DNN Blisk)
 3. Željko Mitrović – Thomas Stadler (AVT)

Ženske posamično:

 1. Marijana Luketić (HRV)
 2. Ines Križman (DNN Blisk)
 3. Jana Rožac (ŠKD Bela Tema)

Klubsko tekmovanje:

 • ŠD 5R Šempeter – ŠD Splavar Maribor 0-10 (12-30)
 • ŠKD Bela tema Koper – DNN Blisk Lukovica 7-3 (26-19)
 • ŠD 5R Šempeter – DNN Udarni val Jesenice 1-9 (16-29)

Rezultati in lestvica klubskega tekmovanja

Rating lestvice

{AdmirorGallery}CroSlo2011/turnir4{/AdmirorGallery}