Idrijski konec se prebuja

Posted on 18. June, 2015

V soboto se je dogajalo in to na polno! Imeli smo odprti društveni turnir v namiznem nogometu v odprtih dvojicah, ki je štel za točke državne lestvice in gostili skupino Prizma, ki nas je zabavala do poznih ur.

Za ročke namiznega je prijelo 17 dvojic, ki so se bojevale za najboljša mesta. Začeli smo s predstavitvijo društva TKD Kanomlja, ki ga je predstavila predsednica Danica Markič. Za tem smo predstavili društvo KSD Šeškarji, predstavitev je opravil podpredsednik društva Anže Rupnik. Nato je sledila predstavitev Zveze namiznega nogometa Slovenije, kjer nam je podrobnosti podal Simon Zorman, promotor ZNNS, aktualni državni prvak in predsednik društva Udarni val. Ko smo spoznali vse vpletene organizacije, je sledila predstavitev pravil namiznega nogometa za vse, ki so se prvič pomerili na profesionalnih mizah s profesionalnimi igralci. Naredili smo žreb in zapolnili prve tri mize. Borbe za obstanek ni in ni bilo konca. Čisto vsak se je trudil po svojih najboljših močeh. Naj izredno pohvalim vse lokalne ekipe, ki so kljub močni konkurenci upale in stopile v boj z najboljšimi v Sloveniji. Dodati je potrebno, da so se zbrali igralci iz cele Slovenije. Gostili smo jih iz Maribora, Trojan, Kamnika, Jesenic, Kopra in celo iz Slovenj Gradca. Neverjetno! Sicer iz omenjenih krajev prihajajo najboljši slovenski igralci. Pogrešali smo nekaj lokalnih ekip, ki so se zadržali zaradi dela oz. drugih nepredvidljivih okoliščin.

Kot omenjeno, je turnir potekal na treh mizah in igralo se je po sistemu dvojne eliminacije, na tri dobljene sete do pet golov. Skratka, igralo se je na polno. Vseh iger se ne da opisati, lahko pa ob tem pohvalim, da je na turnir prišlo tudi pet punc. Nekje na polovici turnirja sta se dve ženski dvojici celo srečali in po žensko udarili za zmago. Dvojica iz Idrije (Erik Kavčič, Marko Kogej) je pokazala dobro igro in prišla najdlje izmed vseh domačih skupin, ki so se prvič pomerile za točke državne lestvice. Šeškarjev nas je bilo veliko, in večinoma smo pristali nekje na sredi. Od najboljših igralcev društev Blisk, Udarni val in Splavar smo pričakovali odlične uvrstitev, nekoliko boljše rezultate pa smo pričakovali od igralcev Bele teme. Ja, dobesedno vroče je bilo do zadnjega trenutka. Na koncu sta za las zmagala Matevž Jeras in Rok Šoštarič (DNN Blisk), drugo mesto je pripadalo Simonu Zormanu in Eriku Saboliču (DNN Udarni val), tretje mesto pa sta zasedla David Potrbin in Tadej Breznik (ŠD Splavar). Še enkrat čestitke vsem!

Za konec bi se za pomoč pri organizaciji turnirja rad zahvalil članom TKD Kanomlja pod vodstvom Tomaža Markiča, članom KŠD Šeškarji, sponzorjem, ker nas podpirate, ter vsem posameznikom, ki ste kakor koli pomagali pri izpeljavi dogodka!

Se vidimo naslednjič!

[:]