Garlando World Series 2016

Posted on 30. July, 2016

slovenska reprezentanca v namiznem nogometu

Salzburg, Avstrija, 21. – 24. julij 2016

Slovenska reprezentanca se je že tradicionalno v polnih postavah udeležila najmočnejšega turnirja ITSF svetovne lige na Garlando mizah. Barve Slovenije so tokrat pod vodstvom selektorjev Mateja Vidergarja (moška reprezentanca) in Roka Slokarja (ženska reprezentanca) zastopali najboljši namiznonogometaši in namiznonogometašice, ki so s svojo zavzetostjo in vedno boljšo tehniko pokazali vrhunsko igro in dosegli odlične rezultate.

Moška reprezentanca v postavi Potrbin (C), Vidergar, Čoha, Kogelnik, Slapnik, Toman, Jeras in Šoštarič je po zmagi nad večnimi nasprotniki Slovaki zasedla odlično četrto mesto in napovedala uvrstitev med 16 najboljših reprezentanc na svetovnem prvenstvu 2017 [več o nastopu si lahko preberete v selektorjevem komentarju spodaj].

Ženska reprezentanca v postavi Rožac (C), Hvala, Kogovšek, Kotnik, Kogelnik in Vilič pa se je s tremi debitantkami na velikih turnirjih izvrstno borila za najboljšimi in se po tesnem četrtfinalnem porazu z izkušenejšimi Madžarkami uvrstila na 5. mesto.

Iskrene čestitke vsem in srečno na svetovnem prvenstvu, ki bo leta 2017 v Hamburgu v Nemčiji, kjer lahko Slovenija tako v ženski kot v moški kategoriji z vrhunsko tehniko in ekipnim duhom doseže zgodovinske rezultate.


Selektorjev komentar – Matej Vidergar

Med 21. in 24. 7. 2016 sem (selektor reprezentance: Matej Vidergar) ponovno vodil slovensko moško reprezentanco, ki je tokrat igrala na svetovnem prvenstvu namiznega nogometa na Garlando mizi v Salzburgu (AVT) in dosegla zgodovinski rezultat! Borili smo se celo za medaljo! Žal smo na koncu osvojili le leseno medaljo za četrto mesto, kar pa je vseeno najboljši rezultat vseh časov naše reprezentance na turnirjih najvišjega ranga.

Na kratko vam bom poskušal strniti tekmovalni del. Kvalifikacije smo začeli z lahko zmago proti Veliki Britaniji (Brexit3 ;), ki je tokrat igrala v zelo okrnjeni postavi. Slavili smo kar na vseh tekmah in dvoma o zmagovalcu ni bilo. Nato smo se borili z Nemčijo, ki je ena izmed najmočnejših ekip na svetu. Fantje so dali vse od sebe, a smo na koncu bili za odtenek prekratki. Nato je sledila ponovitev boja iz prejšnjega svetovnega prvenstva, ko so nas Slovaki premagali in nato napredovali v A skupino. Tudi tokrat so bili Slovaki za odtenek boljši in rezultat se je hitro obrnil v njihovo korist. Zadnji dvoboj je bil bolj revialnega značaja, saj smo se že uvrstili v nadaljevanje, igrali pa smo z daleč najboljšo reprezentanco na Garlando mizi, in sicer z Avstrijo. Avstrijci so nas odpihnili z mize, tako da raje pozabimo na to tekmo 🙂

Nato pa je sledilo četrtfinale in boginja Fortuna nam je dala še eno priložnost za maščevanje za lanski poraz na svetovnem prvenstvu proti Slovaški. Tokrat priložnosti nismo izpustili iz rok in z neverjetno koncentrirano igro ter fanatično borbenostjo končno uspeli premagati odlično ekipo Slovaške in si izboriti nastop v polfinalu!

Nato sta nas čakali še dve tekmi proti veliko boljšim ekipam Švice (na koncu 2.) in Poljske (na koncu 3.). Očitno smo večino energije porabili v tekmi s Slovaško, tako da so nas oboji nasprotniki v nadaljevanju žal dokaj zlahka premagali.

Kljub porazu v polfinalu in borbi za tretje mesto pa sem kot selektor izjemno zadovoljen z dosežkom in še posebej pristopom na tem svetovnem prvenstvu v Avstriji. Rad bi se zahvalil vsem fantom, ki so sestavljali reprezentanco in ki so prav na vseh tekmah pustili srce na igrišču in pot na ročkah. Izkazali so se prav vsi, ne glede na končno osebno statistiko! Pohvalil bi rad še zlasti našega kapetana Davida Potrbina, ki je svojo nalogo opravil odlično in mi izjemno olajšal delo za kar sem mu res hvaležen 🙂

Reprezentanca, ki je dosegla zgodovinsko uvrstitev za Slovenijo: Tomaž Čoha, Rok Slapnik, Leon Kogelnik, Boštjan Toman, Matevž Jeras, Rok Šoštarič, David Potrbin (kapetan) in Matej Vidergar (selektor-igralec).

Slovenija gre naprej! Najprej bomo nastopili na Balkan Cup-u (SLO, HRV, SRB), nato pa skušali doseči še naš glavni cilj, in sicer osvojiti prvo mesto v 2. diviziji naslednje leto na svetovnem prvenstvu v Hamburgu! Prepričan sem, da nam s to ekipo zagotovo lahko uspe!

Matej Vidergar, selektor namiznonogometne reprezentance Slovenije