Napovednik: Državna ekipna liga 2016

Posted on 29. January, 2016

Zveza namiznega nogometa Slovenije bo v sodelovanju z društvom Bela tema organizirala vseslovenski Ekipni turnir, novost med turnirji v namiznem nogometu, ki v Sloveniji štejejo za točke državne lestvice, s ciljem vzpodbuditi udeležbo igralk in igralcev različnih rangov (PRO, SEMI-PRO, ROOKIE). Ekipno tekmovanje s seboj prinaša tudi izjemno napeto igro na čas in bo tako z ekipnim duhom in pozitivno tekmovalnostjo zagotovo popestrilo namiznonogometno dogajanje v Sloveniji.

Vsi, ki bi se radi počutili kot na pravi nogometni tekmi bodisi v vlogi igralcev ali navijačev, zato vljudno vabljeni v soboto, 20. februarja 2016 v Center mladih Koper (Gregorčičeva 4, Koper)!

 


 

SESTAVA EKIP: 
Na Ekipnem turnirju 2016 se bosta hkrati odvila moško in žensko tekmovanje. 
– na moško ekipno tekmovanje se lahko prijavijo ekipe sestavljene iz 6 moških igralcev (6 + 2 rezervi, max 8 igralcev) različnih rangov. Svoje range si lahko ogledate v slikah spodaj.
– na žensko ekipno tekmovanje se lahko prijavijo ekipe sestavljene iz 4 igralk (4 + 1 rezerva, max 5 igralk), ne glede na njihov rang.

IME EKIPE:
Ime ekipe mora biti spodobno in v športnem duhu. Poleg poljubnega imena mora vključevati še ime velikega mesta, ki predstavlja sedež ekipe.

FORMAT TEKEM:
– Moški: Ekipi medsebojno odigrata 7 setov po 4:30 min, in sicer: D1, D2, D3, S1, S2, D4, D5, pri čemer ekipe D1, D2 in D3 sestavlja 6 različnih igralcev, ki ne smejo presegati pravila najmočnejše ekipe na igrišču.* Prav tako ekipe S1, S2, D4 in D5 sestavlja 6 različnih igralcev, ki ne smejo presegati pravila najmočnejše ekipe na igrišču.*

– Ženske: Ekipi medsebojno odigrata 6 setov dvojic po 4:30 min, pri čemer mora vsaka igralka zamenjati soigralko pred naslednjim odigranim setom.

* Pravilo najmočnejše ekipe na igrišču: 6 igralcev, ki nastopa sočasno, ne sme presegati ranga 2 x PRO, 2 x SEMI-PRO in 2 x ROOKIE. Upoštevanje pravila se preveri pred vsakim začetim setom.

PRIJAVA: 
Kapetani ekipe prijavijo najkasneje do ponedeljka, 9. 2. 2015, ob prijavi poravnajo prijavnino, priložijo spisek tekmovalcev in velikosti majic zanje, po potrebi tudi fotografije. Moške ekipe prijavo pošljejo D. Potrbinu, ženske pa J. Rožac po FB ali na e-mail info@namizninogomet.si.

PRIJAVNINE:
– Moške ekipe 50 € na ekipo (ne glede na število prijavljenih tekmovalcev)
– Ženske ekipe 40 € na ekipo (ne glede na število prijavljenih tekmovalk)
Ob prijavi vsak igralec prejme uradno ekipno majico z logotipom Ekipnega turnirja.