Državno prvenstvo 2014

Posted on 10. December, 2014

Zadnji novembrski vikend je v Slovenj Gradcu minil v znamenju vrhunskega namiznega nogometa. ZNNS je v sodelovanju z domačim društvom PikNog priredila že osmo Državno prvenstvo v namiznem nogometu, ki je prineslo nove državne prvake, ti pa bodo imeli čast zastopati barve Slovenije na Svetovnem prvenstvu 2015 v Torinu.

Najbolj razburljivo je bilo tudi tokrat klubsko tekmovanje. Po izjemno izenačenih kvalifikacijskih tekmah, ki so se pogosto zaključile s streljanjem prostih strelov, je na koncu naziv državnih klubskih prvakov osvojilo DNN Udarni val iz Jesenic, ki je v zadnjih sekundah finala premagalo DNN Blisk iz Lukovice. Domače društvo PikNog je zasedlo tretje mesto.

Poleg klubskega tekmovanja so se najboljši igralci v prvem tekmovalnem dnevu pomerili še v dvojicah. V disciplini Odprto dvojice sta si naziv državnih prvakov nekoliko presenetljivo, a brez dvoma zasluženo prvič priborila Matej Vidergar in David Presl iz koprskega društva ŠKD Bela tema, ki sta se na tekmovanje uvrstila šele preko regijskih kvalifikacij. V dolgem in težkem finalu sta premagala Simona Zormana (DNN Udarni val) in mladega Romana Klopčiča (DNN Blisk). Bron sta si priigrala Matevž Jeras in Rok Šoštarič (DNN Blisk).

Dekleta so letošnje leto pokazala veliko navdušenje in zagnanost. V disciplini Ženske dvojice sta slavili Jana Rožac (ŠKD Bela tema) in Marijana Sabolić (DNN Udarni val), na drugo mesto sta se uvrstili Tjaša Kogovšek in Petra Hvala (DNN Blisk), tretji pa sta bili odlični in borbeni novinki Patricia Pantelič in Leja Skalički (DNN PikNog).Nedelja je bil dan posamičnih tekmovanj, kjer sta Simon Zorman in Jana Rožac znova pometla s konkurenco in osvojila naslova državnih prvakov. Zorman je v disciplini Odprto posamično slavil pred drugouvrščenim Davidom Potrbinom (DNN Splavar) in tretjeuvrščenim Luko Ržkom (DNN Udarni val). V disciplini Ženske posamično sta zmagovalki Jani Rožac sledili Marijana Sabolić (DNN Udarni val) in mirna ter osredotočena Petra Hvala (DNN Blisk). V disciplini Senior posamično je Andrej Štih (DNN PikNog) slavil pred društvenim kolegom Jožefom Kremzerjem (DNN PikNog).

Državno prvenstvo 2014 je bilo po eni strani polno presenečenj, po drugi strani je pokazalo premoč nekaterih igralcev, vsekakor pa je bilo izjemno, k čemur so prispevali tako organizatorji, kot tudi igralci s svojo igro, željo, borbenostjo in spoštovanjem.

[srizonfbalbum id=3]