Drugo mesto v Drugi diviziji

Posted on 10. January, 2012

Slovenska reprezentanca je med 5. in 8. 1. 2012 nastopila na najprestižnejšem turnirju v namiznem nogometu, na Svetovnem prvenstvu v Nantesu, v Franciji, kjer se je za naslov Svetovnih prvakov potegovalo 25 najboljših držav sveta.

Barve Slovenije so pod taktirko trenerke Jane Rožac zastopali kapetan Simon Zorman, David Potrbin, Matevž Jeras, Rok Šoštarič, Rok Slokar, Matej Vidergar, David Presl, Jaka Ptiček in Erik Sabolič. Cilj reprezentance je bil jasen, a zahteven: preboj med elitnih 16, ki ga prineseta prvo in drugo mesto v drugi diviziji. Prenovljena in pomlajena ekipa Slovenije je imela težko delo že v skupinskem delu, kjer se je pomerila z reprezentancami Finske, Italije in favorizirane Kanade. Po suvereni zmagi s Finsko so se  našim reprezentantom zatresle roke, trema in neizkušenost pa sta se pokazala v porazu z Italijo in Kanado.

Po koncu skupinskega dela smo se kot tretjeuvrščeni v skupini prebili v eliminacijske boje, h katerim smo pristopili kot prerojeni. Ekipni duh, srčnost in borbenost sta nas najprej vodila v močno zmago nad Rusijo z rezultatom 3:0. V polfinalu se je Slovenija maščevala odlični reprezentanci Italije za lanskoletni poraz in jo po izjemno napetih bojih, kjer je štela prav vsaka žogica, ugnala s tesnim rezultatom 3:1. Uvrstitev v finale D2 je pomenila tudi napredovanje v prvo divizijo, veselje reprezentantov in navijačev je bilo nepopisno! Zadnji dan tekmovanja smo se v finalu pomerili z močno in izkušeno Kanado. Vse tekme so bile izjemno izenačene, polne adrenalina in želje po zmagi. Po dveh posamezikih in dveh dvojicah je bil rezultat izenačen na 2:2 in o zmagovalcu je odločal prav zadnji set, kjer pa je Sloveniji žal zmanjkalo nekoliko športne sreče in tako je šla zmaga v roke Kanadčanov.

Prvi pokal in medalje na Svetovnem prvenstu tako pomenijo tudi tekmovanje med najboljšimi šestnajstimi v prihodnjem letu, kjer lahko Slovenija s tako srčnostjo in željo, kakršni je pokazala v letošnjem letu, pomeša štrene marsikateri svetovni velesili.

V prvi diviziji je po tri-letni vladavini Združenih držav Amerike slavila reprezentanca Belgije, sledila ji je Nemčija, ki ji je po zmagi nad Američani v polfinalu zmanjkalo moči, tretje mesto pa so si z zmago nad domačini priborile prav ZDA.

{AdmirorGallery}Reprezentanca/WCup2012{/AdmirorGallery}