Državno prvenstvo 2013

Posted on 20. October, 2013

Državno prvenstvo 2013 je zaključeno! Po celotni sezoni turnirjev so se najboljši tekmovalci državne lige in najboljši regionalni tekmovalci pomerili za naslov najboljšega v državi. Letošnje tekmovanje je zaznamovala prevlada tekmovalcev enega kluba.

 

Tekmovalci uvrščeni preko svojih klubov so se najprej pomerili v kvalifikacijah. Že po koncu kvalifikacij pa je bilo jasno, da so igralci Udarnega vala dobro razpoloženi, saj so izmed štirih prostih mest v finalnem delu v posamičnem tekmovanju zasedli kar tri. Ko se je kvalifikantom pridružilo še 12 najboljših slovenskih igralcev, se je premoč nadaljevala. Pričakovanemu zmagovalcu, Simonu Zormanu, sta se na stopničkah pridružila še klubska kolega Luka Ržek (prišel iz kvalifikacij) in Erik Sabolič.

Med dekleti je kljub daljši odsotnosti slavila Jana Rožac, pred Tjaši Kogovšek in Marijano Sabolič.

Pri juniorjih je bil po dolgem času ponovno uspešen Roman Klopčič, ki je v tej kategoriji nastopal zadnjič, na odru sta se mu pridružila Davide Cankar in Marko Stupar, novinca na državnem prvenstvu.

Prvič se je podelila nagrada v senior tekmovanju, kjer sta se pomerila starešine slovenskega namiznega nogometa, člana kluba Pik Nog, Andrej Štih in Jožef Kremzer, zmagal je slednji.

V tekmovanju dvojic, so se najprej pomerala dekleta, pričakovano sta slavili Jana Rožac in Marijana Sabolič.

V odprtem tekmovanju, so najboljše štiri ekipe letošnje lige upravičile sloves in se vse štiri uvrstile v polfinale. Na koncu sta slavila Simon Zorman in Erik Sabolič. To je za Zormana, najboljšega slovenskega igralca, spoh prvi državni naslov v dvojicah. V finalu sta premoč morala priznati tudi lanska državna prvaka Tadej Breznik in David Potrbin. Na tretje mesto pa sta se zavihtela predlanska prvaka Rok Šoštarič in Matevž Jeras.

Svojo nadvlado so igralci Udarnega vala dokazali tudi v klubskem tekmovanju, kjer so dokaj gladko osvojili naslov najboljših v državi. V finalu so premagali lanske prvake, ekipo Blisk-a.

Vsi rezultati

Junior posamično:
1. Roman Klopčič (Blisk)
2. Davide Cankar (Bela tema)
3. Marko Stupar (Blisk)

Senior posamično:
1. Jožef Kremzer (Pik nog)
2. Andrej Štih (Pik nog)

Ženske posamično:
1. Jana Rožac (Bela tema)
2. Tjaši Kogovšek (Blisk)
3. Marijana Sabolič (Udarni val)

Moški posamično:
1. Simon Zorman (Udarni val)
2. Luka Ržek (Udarni val)
3. Erik Sabolič (Udarni val)

Ženske dvojice:
1. Jana Rožac, Marijana Sabolič (Bela tema/Udarni val)
2. Tjaši Kogovšek, Petra Hvala (Blisk)

Moške dvojice:
1. Simon Zorman, Erik Sabolič (Udarni val)
2. David Potrbin, Tadej Breznik (Splavar)
3. Matevž Jeras, Rok Šoštarič (Blisk)

KLUBSKO:
1. Udarni val
2. Blisk
3.-4. Bela tema
3.-4. Pik Nog
5. Črn plamen

Foto: Jan Čermelj, David Presl

{AdmirorGallery}SloTekme/2013/DP{/AdmirorGallery}