Kdo bodo novi državni prvaki?

Posted on 4. March, 2011

Vse je pripravljeno, pot je poznana, borba za naslov najboljših igralcev v namiznem nogometu v Sloveniji se začenja. Državno prvenstvo 2011 bo potekalo 10. septembra 2011. Možnosti za zagotovitev nastopa je več, saj se je na sklepni turnir sezone moč uvrstiti preko različnih tekmovanj, ki so razdeljena v tri jakostne nivoje. Tekmovati bodo smeli najboljši tekmovalci državne A-lige, najboljši tekmovalci posamičnih klubov, ki se bodo pomerili v regionalnih kvalifikacijah in najboljši tekmovalci BAR lige. Možnosti je dovolj za vse, ki so pripravljeni vložiti nekaj truda, potrenirati in se jeseni v najboljši formi predstaviti, ko je to najbolj potrebno.

 

V  letošnji sezoni je bilo organiziranih že kar nekaj turnirjev CroSlo lige odigran je bil tudi že Splavar Open turnir, za nami pa sta tudi že prva dva turnirja BAR lige. Vsekakor pa je vsako leto prelomnica začetek državne A-lige, ki je najmočnejša vseslovenska liga. Skupaj z začetkom A-lige se za vse slovenske tekmovalce začne resna tekmovalna sezona, ko morajo pokazati kaj so preko zime natrenirali. Pravico nastopa v A-ligi imajo samo člani slovenskih namiznonogometnih društev. Čas za prijavo je do 27. 3. 2011. Več lahko izveste pri svojem društvu ali pa si lahko preberete v pravilih. Prvi turnir bo 2. aprila v Šempetru v Savinjski dolini.

Regionalne kvalifikacije bodo organizirane v vsakem društvu posebej, datumi posamičnih turnirjev pa bodo pravočasno objavljeni na spletni strani. Preko kvalifikacij se bodo lahko na državno prvenstvo uvrstili tisti, ki jim to ne bo uspelo preko A-lige.

BAR liga je namenjena manj veščim, tistim, ki še niso resno primili za ročke in se z namiznim nogometo poprijeli športno. Tekomvanje bo potekalo po različnih lokalih naokrog po Sloveniji. Sklepni turnir BAR lige, bo prav tako 10. septembra 2011, odvijal se bo v dopoldanskih urah, tako da se bodo najboljši tekmovalci neposredno uvrstili na državno prvenstvo in nadaljevali s tekmovanjem. Tudi ostali tekmovalci se bodo imeli možnost meriti z najboljšimi slovenskimi igralci v raznih zabavnih disciplinah.

Vse je jasno, vse je pripravljeno, pravi boj se začenja!

Za vse dodatne informacije smo dosegljivi preko elektronske pošte: info@znns.si