CroSlo Liga #5 – rezultati

Posted on 20. February, 2011

V soboto, 11. 6. 2011, se je v bližini Čakovca odigral 5. turnir CroSlo lige, zadnji na hrvaških tleh. Turnir je bil nekoliko manj obiskan, kar pa je za čas izpitov na fakultetah, ki sovpada z začetkom poletnih dni, nekako pričakovati. Turnr je potekal po sistemu multitable, igralo se je na mizah tipa Roberto Sport in Garlando. Na sporedu ni bilo “zabavnih” disciplin, tako da so se odigrale samo klasične (odprto posamično, odprto dvojice, ženske posamično in junior posamično).

Igralci so pred turnirjem morali izbrati svojo “domačo” mizo, na kateri so skušali ubraniti prednost poznavanja terena pred nasprotniki. Kdor je nato v “gosteh” naredil brejk, je imel lepo možnost da zmaga. Preko turnirja se je izkazalo, da so se veliko bolje odrezali igralci na Roberto Sport mizah, ki poznajo tudi skrivnosti garlandotov, kot pa kolegi, ki so izbrali veliko hitrejšo in manj predvidljivo mizo znamke Garlando.

V posamični kategoriji je, ob odsotnosti slovenske primadone Simona Zormana, slavil Antonio Novački, ki je tudi predsednik hrvaške zveze. V finalu je drugič zapored moral nasprotniku priznati premoč še en hrvaški igralec, izkušeni Željko Zekič. Tretje mesto je odšlo v Slovenijo, za to pa je poskrbel Erik Sabolič.

Tudi v dvojicah so prevladovali Hrvati. Antonio Novački in Željko Zekič sta potrdila dobro dnevno formo in skupaj osvojila prvo mesto. Od Slovencev je bil ponovno najboljši Erik Sabolič, ki je v slovensko-hrvaški navezi z Marijano Luketič osvojil še eno tretje mesto. Marijana je nato slavila med ženskami. V junior kategoriji je zmagal Erik Konta, nesojeni favorit Dino Vičević pa si ni dal mira po izpadu v polfinalu in je tekmo za tretje mesto predal mlajšemu kolegu.

Pred nami je samo še en turnir 1. CroSlo lige, in sicer v soboto 25. 6. v Kopru. Tu se bodo delile še zadnje točke in vstopnice na finalni turnir, ki bo 23. 7. in 24. 7. v Ankaranu, v sklopu mednarodnega turnirja Slovenian Coast Masters.

Rezultati:

Odprto posamično:
1. Antonio NOVAČKI (CRO)
2. Željko ZEKIČ (CRO)
3. Erik SABOLIČ (SLO)

Ženske posamično:

1. Marijana LUKETIČ (CRO)
2. Božica DOVEČER (CRO)
3. Maša KOVAČIČ (CRO)

Junior posamično:

1. Erik KONTA (CRO)
2. Denis DOVEČER (CRO)
3. Filip RASPERGER (CRO)

Odprto dvojice:
1. Antonio NOVAČKI (CRO) – Željko ZEKIČ (CRO)
2. Ivor MARINKOVIČ (CRO) – Đani GLAVINIČ (CRO)
3. Marijana LUKETIČ (CRO) – Erik SABOLIČ (SLO)

{AdmirorGallery thumbWidth=260 thumbHeight=”170″}CroSlo2011/turnir5/Rezultati{/AdmirorGallery}

Vsi rezultati

Rating CroSlo Lige