CroSlo Liga #2 – rezultati

Posted on 6. February, 2011

V soboto, 5. 2. 2011, je bil v igralnici Splavar v Spodnjem Dupleku pri Mariboru odigran prvi turnir CroSlo lige na Slovenskih tleh. Turnir je štel tudi kot Splavar Open, kar pomeni, da je prinašal točke za slovensko rating lestvico in to je turnirju dodalo še dodaten čar.

Zbralo se je veliko število ljudi (34 v posamični kategoriji je največ do sedaj v Sloveniji), kar nekaj jih je računalo na dobro uvrstitev in borbo za zmago. Ker pa lahko zmaga samo eden, je to pomeilo, da so prisotni lahko videli napete dvoboje, čustvene izlive, preobrate, presenečenja … skratka vse, kar lahko tako tekmovanje prinese.

Prvič se je odigrala disciplina CroSlo MIX. Ekipe so bile sestavljene iz enega slovenskega in enega hrvaškega tekmovalca. Zmagala je dvojica, ki sta jo sestavljala Franci Bizjak in Marijana Luketić.

V posamični disciplini je prišlo do kar nekaj presenečenj. Izpad prvega favorita Simona Zormana je odprl vrata ostalim, da se potegujejo za naslov posamičnega prvaka. Nekoliko presenetljivo, a vendar zasluženo, se je na vrh povzpel Darjan Bošnjak, ki je z izjemno zbrano igro in brez popuščanja izločal domače favorite in na koncu prevladal še v finalu.

V dvojicah se je na vrh pričakovano povzpela dvojica Simon Zorman in Erik Sabolič. Tako sta si vsaj malo zacelila rane po preranem izpadu v posamični kategoriji.

Žensko disicplino je suvereno osvojila Jana Rožac, v juniorjih, pa je ob odsotnosti domačega favorita, slavil Dino Vičević.

Veseli vse večji obisk turnirjev in zagrizenost novih tekmovalcev, ki bodo kmalu lahko konkurirali najboljšim ter tako poskrbeli za še večjo izenačenost tekmovanja. CroSlo liga se nadaljuje na Hrvaškem, 19. 2., v Jaski pri Zagrebu.

Rezultati:

Cro SloMix:
1. Franci Bizjak (SLO), Marijana Luketić (HRV)
2. David Potrbin (SLO), Ivan Zalar (HRV)
3. Gašper Gumzej (SLO), Željko Zekić (HRV)

Odprto posamično:
1. Darjan Bošnjak (HRV)
2. Dušan Muhič (SLO)
3. Tadej Breznik (SLO)

Ženske posamično:

1. Jana Rožac (SLO)
2. Marijana Luketić (HRV)
3. Lucija Romšak (SLO)

Junior posamično:

1. Dino Vičević (HRV)
2. Erik Konta (HRV)

Odprto dvojice:

1. Erik Sabolič (SLO), Simon Zorman (SLO)
2. David Potrbin (SLO), Tadej Breznik (SLO)
3. Ivan Zalar (HRV), Ivor Marinković (HRV)

{AdmirorGallery thumbWidth=260 thumbHeight=”170″}CroSlo2011/turnir2/Rezultati{/AdmirorGallery}

Vsi rezultati

Rating CroSlo Lige

{AdmirorGallery}CroSlo2011/turnir2{/AdmirorGallery}