Coast Masters 2011 uspešno zaključen

Posted on 27. July, 2011

Vikend od petka 22. 7. do nedelje 24. 7. 2011 je bil za slovenske igralce namiznega nogometa nekaj posebnega. V Ankaranu se je namreč na mizah znamke Roberto Sport odvijal mednarodni turnir Slovenian Coast Masters 2011, ki je na slovensko obalo pripeljal skorajda sto najboljših igralk in igralcev iz kar trinajstih evropskih držav. V odličnem vzdušju se je odigralo 10 različnih disciplin in finale CroSlo lige.

Prvi turnirski dan je potekal v sproščenem vzdušju zabavnih disciplin 2-Ball in izžrebani pari, poleg tega pa so se odigrale še mešane dvojice, kjer sta že tradicionalno slavila Jana Rožac in Belgijec Giuliano Bentivoglio. V soboto in nedeljo pa sta med tekmovalci zavladali zbranost in tekmovalnost – to so bili dnevi najpomembnejših disciplin turnirja, ki prinašajo točke na svetovni lestvici. Za Slovence je bila najbolj uspešna disciplina odprto posamično, kjer je naš državni prvak Simon Zorman po napetem finalu zasedel odlično drugo mesto in s tem le še potrdil odlično formo letošnje sezone. Naslov najboljšega posameznika je odšel v roke Nemcu Chrisu Marksu. V disciplini odprto dvojice je slavila madžarska naveza Detre – Csige, sledila sta jim Italijana Caruso – Bertelli, bron pa si je priborila dvojica Bentivoglio – Aufderheide. V maloštevilni, a kljub temu zelo močni ženski konkurenci si je v tekmovanju ženskih dvojic slovenska favoritinja Jana Rožac skupaj z Nizozemko Tesso Otten-Kerkhof po neverjetnem preobratu v finalu priborila 1. mesto. V posamični disciplini je slavila Bolgarka Ekaterina Atanasova, Jana Rožac je zasedla solidno 4. mesto. Disciplino Junior posamično je osvojila Italijanka Martina Bianchini, naša Tjaša Kogovšek je zasedlo tretje mesto. Ravnotako je v disciplini Senior posamično, kjer je naslov pripadel predsedniku italijanske zveze Massimu Ragoni, tretje mesto odšlo v roke Slovencu Jožefu Kremzerju.

Sodeč po odzivih igralcev, pa tudi po občutkih organizatorjev, mednarodni turnir Slovenian Coast Masters ni bil le največji turnir v Sloveniji, temveč tudi eden najboljših turnirjev v Evropi, zato lahko naslednje leto pričakujemo še več Slovenskih in tujih igralcev, ki se bodo potegovali za naslov “masterja” slovenske obale.

Vsi rezultati

{AdmirorGallery}CoastMasters/Turnir2011{/AdmirorGallery}