Balkan Cup: Slovenia 2016

Posted on 18. September, 2016

Zveza namiznega nogometa Slovenije in ŠKD Bela tema iz Kopra sta med 26. in 28. avgustom 2016 v Kopru organizirala tradicionalni mednarodni turnir serije Pro Tour imenovan Balkan Cup: Slovenia, prvi v seriji treh turnirjev slovenske, hrvaške in srbske zveze namiznega nogometa.
Na tem izjemnem mednarodnem turnirju se je pomerilo več kot 70 izvrstnih tekmovalcev iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Bolgarije, Nemčije, Italije in Rusije. Slovenski igralci so drug za drugim potrdili izjemen napredek v kvaliteti igre in navdušili z izjemnimi rezultati.
Slovenska moška reprezentanca je na prvi prijateljski tekmi letošnjega pokala Balkan Cup premagala reprezentanco Srbije, slovenska ženska reprezentanca pa je močno nadigrala reprezentanco Bolgarije.

Slovenke so se izvrstno odrezale tudi v posamičnem tekmovanju in tekmovanju dvojic: med posameznicami je bila najboljša Jana Rožac (ŠKD Bela tema), sledila ji je Eva Kogelnik (DNN PikNog), ki je bila boljša od Bolgarke Grigorove. Jana Rožac je skupaj z Marijano Sabolić (DNN Udarni val) zmagala tudi v tekmovanju dvojic, kjer sta drugo mesto zasedli Bolgarki Danova-Grigorova, ki sta za las premagali izjemni slovenski povratnici Tamaro Gerdej (DNN Udarni val) in Adriano Tatai (ŠKD Bela tema).

Moško konkurenco so prav tako zaznamovali slovensko-bolgarski boji. Med posamezniki je slavil Bolgar Georgiev, ki je v finalu premagal domačina Mateja Vidergarja (ŠKD Bela tema), na tretje mesto pa se je zavihtel Srb Popović. V tekmovanju dvojic je prednost domačega terena in s pomočjo tretjega (ne trinajstega) igralca premočno osvojila slovenska naveza Matej Vidergar – David Presl (ŠKD Bela tema). Sledili sta bolgarski dvojici Bozhikov-Kyuchukov in Georgiev-Todorov.

Najboljši med juniorji je bil Srb Trninić, domačin Mihael Tatai Grabar (ŠKD Bela tema) pa je osvojil bronasto kolajno. Med seniorji je slavil Hrvat Jovanov in tudi tu je bron šel v Slovenijo, Andreju Štihu (DNN PikNog).
Poleg uradnih se je odigralo še 5 dodatnih disciplin: mešane dvojice sta osvojila Leon in Eva Kogelnik (DNN PikNog), Speedball dvojice Hrvata Armuš in Zalar, amaterske dvojice po presenetljivem izpadu iz rednega dela Matevž Jeras in Rok Šoštarič (DNN Blisk), izžrebane dvojice pa Georgiev (BGR) in Vičević (HRV).

Celoten turnir Balkan Cup je bil prav gotovo eden močnejših in tudi lepših turnirjev na naših tleh v zadnjem času, čemur sta botrovala tako odličen športni duh in spoštovanje med tekmovalci kot tudi izvrstna organizacija dogodka, podprta z pravo turistično lokacijo in vremenom. Vsekakor pa dogodka ne bi bilo mogoče izpeljati na tako visoki ravni brez sofinanciranja Mestne občine Koper, brez sodelovanja s proizvajalcem miz Roberto Sport, brez pomoči Centra Mladih Koper in seveda brez vseh prostovoljcev, ki so nenehno skrbeli za zadovoljstvo in udobje tekmovalcev.
Oktobra se Balkan Cup karavana seli v Zabok, na Hrvaško, kjer bomo znova stiskali pesti za naše namiznonogometaše (več na: http://stolni.com/clanak/balkan-cup-croatia-2016)