A-liga #3, rezultati

Posted on 30. August, 2011

Za nami je še zadnji turnir A-lige, ki se je odvil 27. 8. 2011 v prostorih ŠD Splavar v Mariboru. Okoli 30 igralcev se je v štirih različnih disciplinah pomerilo na petih mizah znamke Garlando in dobili smo končno lestvico A-lige in igralce, ki imajo pravico nastopa na Državnem prvenstvu Slovenije 2011.

Da bi igralci ogreli zapestja in se nekoliko sprostili pred napetim tekmovanjem, se je turnir pričel z zabavno disciplino izžrebanih parov, ki sta jo osvojila domačin Peter Sedeljšak in Avstrijec Thomas Fellner.

V nadaljevanju je sledilo posamično tekmovanje, kjer je glavni favorit Simon Zorman z izkušnjami, hitrostjo in vedno boljšo tehniko ugnal drugouvrščenega Avstrijca Željka Mitrovića, in tretjeuvrščenega Thomasa Fellnerja.

Naslov najboljše dvojice je žal odšel v sosednjo Avstrijo, v roke dvojice Mitrović-Fellner. Srebro sta si prislužila igralca domačega kluba Splavar Tadej Breznik in David Potrbin, bron pa Simon Zorman in Erik Sabolič iz jeseniškega DNN Udarni Val.

Kot na vseh ostalih Garlando turnirjih v Sloveniji, je v disciplini ženske posamično tudi tokrat slavila Jana Rožac, sledila je je Hrvatica Marijana Luketić, tretje mesto pa je pripadlo vedno boljši Tjaši Kogovšek.

Pred Državnim prvenstvom so se odigrale še zadnje klubske tekme sezone: domači ŠK Splavar je izkoristil prednost domačega terena in tako po izjemno izenačenih tekmah najprej slavil proti DNN Blisk iz Lukovice (6:4), nato pa še prot DNN Udarni val in Jesenic (6:4); ŠD 5R je klonilo proti boljšimu in številčnejšemu DNN Blisk (0:10), Koprsko športno in kulturno društvo Bela tema pa proti DNN Udarni val (4:6).

VSI REZULTATI

Odprto posamično:

1 Simon ZORMAN (SLO)
2 Žejlko MITROVIĆ (AUT)
3 Thomas FELLNER (AUT)

Odprto dvojice:

1 Žejlko MITROVIĆ (AUT) – Thomas FELLNER (AUT)
2 Tadej BREZNIK (SLO) – David POTRBIN (SLO)
3 Erik SABOLIČ (SLO) – Simon ZORMAN (SLO)

Ženske posamično:

1 Jana ROŽAC (SLO)
2 Marijana LUKETIĆ (CRO)
3 Tjaša KOGOVŠEK (SLO)

KLUBSKE TEKME – REZULTATI IN RATING

{AdmirorGallery}CroSlo2011/Aliga3{/AdmirorGallery}