2. turnir A-lige

Posted on 27. June, 2011

Slovenska A-liga, najmočnejša liga v namiznem nogometu na slovenskih tleh, se je v soboto, 25. 6. 2011 ustavila v Kopru, kjer je nekaj več kot 30 igralcev iz Slovenije in Hrvaške odigralo drugi turnir lige. Turnir, ki sta ga na petih Roberto Sport mizah organizirala ZNNS in obalno športno in kulturno društvo Bela tema, je bil še toliko pomembnejši, ker je, kot zadnji izmed šestih turnirjev, prinašal točke tudi za skupno CroSlo ligo.

Dan namiznega nogometa se je pričel z izžrebanimi pari, kjer sta si z uigranostjo zmago prislužila nekdanja soigralca Franci Bizjak in Simon Zorman.

Slovenski tekmovalci so v večini tekmovanj močno nadigrali peščico hrvaških udeležencev in pobrali skorajda vse kolajne. V posamični disciplini je po napetem finalu slavil Erik Sabolič, ki je premagal glavnega favorita Simona Zormana. Bron je pripadel Boštjanu Tomanu.

Tekmovanje dvojic je bilo na las podobno prvemu turnirju lige, kjer sta Rok Šoštarič in Matevž Jeras v zmagovalni strani sprva izločila oba finalista iz posamičnega tekmovanja, Simona Zormana in Erika Saboliča, a sta se po porazu glavna favorita po repasažu prebila do finala in premagala dvojico Šoštarič, Jeras. Tretje mesto sta si z borbenostjo prislužila Tadej Breznik in David Potrbin.

Že drugič na slovenski A-ligi je v ženski disciplini hrvatica Marijana Luketič po izjemno izenačenem finalu premagala slovensko državno prvakinjo Jano Rožac, na tretje mesto pa se je uvrstila mlada Tjaša Kogovšek. Med juniorji je pričakovano slavil Roman Klopčič.

Nadaljevalo se je tudi klubsko tekmovanje, novost v letošnji sezoni. Domači klub Bela tema se je pomeril s kluboma 5R iz Šempetra v Savinjski dolini in Splavar iz Maribora. Domačini so z izjemno srčnostjo prepričljivo ugnali šempeterski kub 5R in dosegli neodločen izzid proti ŠD Splavar. Tudi zadnja tekma med DNN Udarni val iz Jesenic in DNN Blisk iz Lukovice se je končala z neodločenim izzidom.

Vsi rezultati

Odprto posamično:
1.    Erik Sabolič (DNN Udarni val)
2.    Simon Zorman (DNN Udarni val)
3.    Boštjan Toman (DNN Blisk)

Odprvo dvojice:
1.    Simon Zorman – Erik Sabolič (DNN Udarni val)
2.    Matevž Jeras – Rok Šoštarič (DNN Blisk)
3.    David Potrbin – Tadej Breznik (ŠD Splavar)

Ženske posamično:
1.    Marijana Luketič (HRV)
2.    Jana Rožac (ŠKD Bela tema)
3.    Tjaša Kogovšek (ŠKD Bela Tema)

Junior posamično:
1.    Roman Klopčič (DNN Blisk)
2.    Tjaša Kogovšek (ŠKD Bela tema)

Klubsko tekmovanje

  • ŠKD Bela tema – ŠD 5R 6:4
  • ŠKD Bela tema – ŠD Splavar 5:5
  • DNN Udarni Val – DNN Blisk 5:5

Rating lestvice

{AdmirorGallery}CroSlo2011/turnir6{/AdmirorGallery}