Srebro in bron za naše tekmovalce

Posted on 30. November, 2011

Začetek tega meseca se je pričela nova sezona ITSF turnirjev. Slovenski tekmovalci so se tako udeležili že dveh mednarodnih turnirjev: Pro Tour-a v Avstriji med 18. in 20. novembrom, teden dni kasneje pa še turnirja serije Master na Madžarskem, kjer je Rok Slokar dosegel izvrstno 3. mesto.

V avstrijsko mestece Schwaz na tiroskem, kjer se je na Garlando mizah odvijalo avstrijsko državno prvenstvo, ki je štelo tudi za točke svetovne lige, sta se odpravila dva slovenska tekmovalca: Rok Slokar in Jana Rožac. Rok Slokar je tako v posamični disciplini kot tudi v dvojicah osvojil 33. mesto, Jana Rožac pa je zasedla 9. mesto v tekmovanji ženske posamično in skupaj s Švicarko Divyam Taschler 5. mesto v žesnkih dvojicah.

Med 25. in 27. novembrom pa se je pozornost namiznonogometašev preselila v madžarsko glavno mesto, kjer je potekal visokorangirani mednarodni turnir Hungarian Leonhart Masters, na katerega so se odpravili štirje slovenski tekmovalci: Matevž Jeras, Erik Sabolič, Rok Slokar in Jana Rožac. V zelo močni konkurenci je za presenečenje poskrbel Rok Slokar, ki je v navezi z odličnim Christopherjem Marksom iz Nemčije osvojil izjemno 3. mesto v dvojicah. Slovensko-nemška dvojica je po izvrstni predstavi klonila le proti prvemu igralcu na svetovni lestvici Jamalu Allalouju in njegovemu soigralcu Davyu Dehoestu ter proti favorizirani domači dvojici Tamas CsigeTibor Szabo. Na Madžarskem se je odlično odrezala tudi Jana Rožac, ki je v ženskih dvojicah skupaj s Hrvatico Marijano Luketić osvojila drugo mesto, v ženskem posamičnem tekmovanju pa se je uvrstila na 4. mesto.

Turnirja sta bila odlična iztočnica ne le za nadaljevanje Svetovne lige, temveč tudi za bližajoče se Svetovno prvenstvo 2012, kjer se lahko nadejamo dobrih uvstitev posamičnih tekmovalcev in tudi celotne Slovenske reprezentance.