Sezona 2011, pregled dogajanja

Posted on 18. April, 2011

Sezona 2011 v namiznem nogometu je v polnem teku, tako v Sloveniji kot v tujini. V Sloveniji se je začela državna A-liga, najmočnejše državno tekmovanje, skupaj s hrvaško državno ligo pa šteje tudi za točke skupne CroSlo lige. Pred nami so še skoraj vsi Open turnirji društev in regionalne kvalifikacije za državno prvenstvo. Za tiste malo manj vešče pa je v teku bar liga. Tudi na mednarodnem prizorišču se veliko dogaja, nekateri slovenski tekmovalci pa se redno udeležujejo turnirjev v sosednjih državah. V kratkem je pred nami še kar nekaj zanimivih turnirjev.

V maju se bosta v Sloveniji zgodila dva odprta društvena turnirja, in sicer Udarni val open, ki bo 7. 5. 2011 na Jesenicah (Mladinski center) in Blisk open, ki bo 21. 5. 2011 v Kamniku (točna lokacija bo znana kmalu). Oba turnirja bosta odigrana na Garlando mizah in bosta štela za točke slovenske jakostne lestvice. Vmes bo turnir na Hrvaškem, natančneje v Zagrebu, 14. 5. 2011, ki pa ne bo štel za točke skupne CroSlo lige. Zadnji hrvaški turnir letos (5. turnir CroSlo lige) bo 11. 6. 2011 v Čakovcu. Pred tem pa navdušence nad “kalčotom” čaka še finale Kalčeto lige, ki bo konec maja oziroma v začetku junija v okolici Kopra. Konec junija, 25. 6. 2011, bo v Kopru drugi turnir A-lige in hkrati zadnji kvalifikacijski za finale CroSlo, ki se bo odigral med 22. 7. in 24. 7. 2011 v Ankaranu, v sklopu mednarodnega masters turnirja, Slovenia Coast Masters, ki šteje za svetovno lestvico in je vsekakor največji dogodek pri nas.

Na mednarodnem prizorišču se je v začetku sezone odvilo kar nekaj zanimivih turnirjev za naše tekmovalce. Nazadnje ta vikend v Trnavi na Slovaškem. V nadljevanju sezone pa ne bo več tako pestro, vsaj v bližini Slovenije ne … Do Ankarana v bližini Slovenije ni nobenega napovedanega turnirja. V sredini avgusta (14.8.) bo v Trnavi še en mednarodni turnir, v septembru pa je na sporedu Czech open in pa masters turnir v Sofiji v Bolgariji (30. 9. – 2. 10.). Na žalost so Avstrijci odpovedali Garlando World Championship-a (največji turnir na Garlando mizah) zaradi finančnih in organizacijskih težav (uradni članek na strani), prav tako pa so se po neuradnih informacijah Čehi odpovedali organizaciji Roberto Sport World Championship turnirja. Morda pa bosta turnirja organizirana kje drugje, kar pa je bolj malo verjetno. Kot vse kaže, bo letos odigran turnir serije World Championship le na Bonzini mizah, v Parizu med 2. 6. in 5. 6. 2011.

SPORED VSEH TURNIRJEV JE V KOLEDARJU DOGODKOV.