Garlando World Champion

Garlando World Champion

Garlando World Champion

Miza z velikimi goli in ozkimi igralci, nekako tako se začne zgodba o Garlandu. Garlando je bil moja prva miza, na kateri sem doživel svoje začetke v namiznem nogometu. Že takrat so malo boljši igralci uporabljali strele, za katere nisem imel pojma, da obstajajo za njih posebna imena. Tako je bil najbolj pogost strel push shot. Sledili so mu še pull shot, pull kick in push kick. Šele čez par let sem videl prva snake shot in pin shot.

Igra

Gol na Garlandu je velik, nekoliko večji kot na nekaterih drugih mizah, recimo Roberto Sportu ipd. Ko zabiješ gol, se zasliši kovinski zvok baaam, ki še bolj privlači k zabijanju golov. Miza omogoča zelo hitro igro, saj je podlaga peskano steklo, žogica po imenu Sped Play pa tudi nima nakljucno takšnega imena.

Podaje iz 5-3 so nekoliko lažje kot na nekaterih drugih mizah saj je razmak med igralci malo večji, oblika igralcev pa omogoča boljši brush kot ostale mize, recimo Tornado. Tako sta na Garlandu za prehod žogice iz 5-ke na 3-jko najbolj uporabljeni naslednji podaji:

  • Brush(podaja med igralci, najbolj pogosto med 1-2 ali med 4-5. Gre za podajo, ki gre malce pod kotom in se jo lovi s 3-jko)
  • Wall pass(podaja pri steni, ob igralcu 1 ali 5. Igralec na trojki čaka na žogico ob steni)

Na Garlandu se uporabljajo vsi streli, od tik taka do pin-ov in snake-ov. Mislim, da je na Garlandu, poleg Tornada, pull shot eden izmed učinkovitejših strelov. Prevladuje snake shot. Sledi mu še pin.

Rahle težave povzorča žogica, ki se jo že nekaj časa menjuje in poskuša z novimi. Tako čakamo na novo žogico, ki bo na preizkušnji na Svetovnem prvenstvu v Nantesu.

Miza

Miza je skorajda neuničljiva, uničijo se edino »bumperji« oziroma blažilci udarca ročke ob stransko desko.

Zelo težka kovinska konstrukcija mize omogoča, da se jo med igro zelo težko premika ob udarcih.

Napisal: Tadej Breznik