A-liga prvič v Kamniku

Posted on 21. May, 2012

V soboto, 19. 5. 2012, se je elita slovenskega namiznega nogometa selila v Kamnik, kjer je ZNNS v soorganizaciji z DNN Blisk organizirala drugi turnir A-lige 2012. Turnirja, ki je potekal na štirih Garlando mizah, se je udeležilo 30 igralcev iz vse Slovenije.

 

Turnir se je pričel z ogrevalno disciplino izžrebanih dvojic, ki jo je že drugič zapored osvojil Jeseničan Erik Sabolič, tokrat v paru z mladim Fabijanom Leskovcem.

V disciplini odprto posamično so tekmovalci prikazali veliko borbenosti, ki je v kombinaciji s hitro igro nekaterim igralcem prinesla odlične rezultate. Naslov najboljšega si je tokrat priigral David Potrbin iz kluba Splavar, ki je po zmagi nad večnim tekmecem Simonom Zormanom po dolgem času znova stopil na najvišjo stopničko. Tretje mesto je pripadlo povratniku v vodah namiznega nogometa, Luki Ržku iz jeseniškega kluba Udarni Val.

Že drugič v tej sezoni sta svojo premoč v dvojicah izkazala Simon Zorman in Erik Sabolič, ki sta v finalu prepričljivo slavila nad dvojico David Potrbin – Tadej Breznik. Državna prvaka 2011 Matevž Jeras in Rok Šoštarič sta si po vzponih in padcih tokom turnirja zagotovila bronasto kolajno.

V tekmovanju ženske posamično ostaja razpored tudi po drugem turnirju nespremenjen: prvo mesto si je prislužila Jana Rožac, iz kluba Bela Tema, sledili sta ji Marijana Luketić iz kluba Udarni val in Tjaša Kogovšek iz domačega kluba Blisk..

Na turnirju se je nadaljevalo tudi klubsko tekmovanje. Tokrat so se med seboj pomerili domačini Blisk in šempetrski klub 5R ter klub Udarni val iz Jesenic in slovenjgraški klub Pik Nog. Domačini iz kluba Blisk so prepričljivo slavili z rezultatom 9:1 v setih, ravno tako je z rezultatom 9:1 slavilo društvo Udarni val.

Rezultati

Foto: Gregor Zagoričnik

{AdmirorGallery}SloTekme/2012/A2{/AdmirorGallery}